Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 13 października 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Makaron i sos to dwie nieodłączne rzeczy, które idealnie się uzupełniają i potrafią zauroczyć nas swoim smakiem. Na kursie kulinarnym z Marco przygotujecie prawdziwą włoską ucztę! Wspólnie będziecie kroić, siekać, mieszać sosy z różnego rodzaju mięs. W menu znajdzie się toskańskie ragout zrobione z trzech rodzajów mięs, sos na bazie kurczaka i wódki, jagnięce ragout, a także przysmak sycylijski, czyli nietypowe zapiekane ciasto z makaronem spaghetti. Są to idealne, rozgrzewające i aromatyczne dania na jesienne spotkania z rodziną i przyjaciółmi. Do każdego sosu użyjecie innego rodzaju makaronu i zobaczycie jak można łączyć odpowiednio różne kształty, smaki i konsystencje.
O pełne smaku i aromatu sosy zadba Marco Ghia, najlepszej jakości makaron Barilla, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Menu:
- Pappardelle z toskańskim ragout z trzema rodzajami mięsa
- Penne z sosem na bazie kurczaka i wódki
- Orecchiette z jagnięcym ragout z prażonymi orzechami piniowymi, szałwią i octem balsamicznym
- Pasta e fagioli, czyli makaron z sosem z fasolki z wołową karkówką
- Zapiekane ciasto z makaronem spaghetti po sycylijsku