Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 19 czerwca 2020 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Czy tak wy tak jak my lubicie pomidory? A mięso? Z naszego doświadczenia wynika, że tak. Wybraliśmy te dwa popularne produkty na nasze warsztaty, aby pokazać Wam szereg możliwości ich dobrego połączenia. Dla smakoszy mięsa będzie to z pewnością coś dobrego dla zmysłów, a dla tych, którzy przy okazji poszukują nowych pomysłów na obiad czy kolację warsztat okaże się bez wątpienia inspirującym i przydatnym doświadczeniem. Nasza włoska szefowa kuchni przygotowała dla Was pyszne menu. Zobaczcie poniżej!
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Miłą i wesołą atmosferę zapewni Cristina, produkty pomidorowe dostarczy Mutti, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Kotleciki wołowe przyrządzane w sposób pizzaiola z pomidorkami ciliegino Mutti
- Involtini alla romana wypełnione włoską mortadellą z pistacjami, natką pietruszki z polpą pomidorową Mutti
- Gulasz z cielęciną, ziemniakami, bazylią i passatą pomidorową Mutti
- Duszona wołowina w czerwonym winie, cebulką, rozmarynem oraz pomidorkami datterino Mutti
- Domowe ragu` z różnymi rodzajami mięsa i pomidorkami San Marzano Mutti