Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 6 grudnia 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Wyjątkowe dania z owoców morza
Cykl warsztatów z gotowania owoców morza cieszy się u nas szczególnym powodzeniem. Szczególnie, kiedy jesienią i zimą potrzebujemy więcej pełnowartościowego białka, cennych składników mineralnych i pysznych dań, dbamy o to, by je często przyrządzać. Dbamy także o Was i dlatego kończąc tegoroczny sezon warsztatów, organizujemy nasze kultowe spotkanie – morskie smaki.
Owoce morza po włosku
Niesłabnąca popularność darów natury w postaci krewetek, małży i dorodnych okazów halibuta u nas w Akademii zyska jeszcze większy walor, jeśli przybędziecie na warsztat. Te owoce morza połączymy z aromatycznymi ziołami, pięknymi kolorami i w ciekawy sposób. Jak zawsze mamy nadzieję, że wyjdziecie od nas najedzeni, zadowoleni, zainspirowani i jeszcze nie raz do nas wrócicie.
Dania z owoców morza przygotujecie z pomocą Cristiny, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Grzanka z beszamelem, wędzoną makrelą oraz kremem ziemniaczanym z tymiankiem
- Tatar z łososia z kremem z awokado, pomidorkami, natką pietruszki z pikantną nutą
- Krem dyniowy z krewetkami oraz paluszkami grissini z czarnuszką
- Gnocchi z małżami, zielonym pesto i konfitowanymi pomidorkami z oregano
- Halibut serwowany na gładkim kremie z topinamburu z oliwą rozmarynową