• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

Mule i prosecco

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 19 stycznia 2018 GODZ.: 19 - 23

 

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 19 stycznia, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

 

Prosecco, czyli włoskie złote bąbelki, to najbardziej znane w Polsce wino musujące pochodzące z włoskich wzgórz Valdobbiadene. Czy próbowaliście kiedyś, oprócz umilenia sobie ciepłych letnich wieczorów, wykorzystać prosecco nieco inaczej? Powszechnie wiadomo, że wina można wykorzystywać do gotowania, ale prym wiodą tutaj wino białe i czerwone. Na kursie gotowania, Marco pokaże Wam jakie dania przygotować używając Prosecco, a także opowie czym różni się odmiana dry, extra dry, czy brut.
Nie zabraknie tradycyjnej włoskiej potrawy, czyli muli gotowanych z czosnkiem i chilli, oczywiście z dodatkiem włoskich bąbelków.
Na deser przygotujecie coś naprawdę pysznego i zaskakującego – ciasto biszkoptowe przełożone kremem z dodatkiem musujących %.
Dania z menu sprawdzą się idealnie na zimowy wieczór z przyjaciółmi – rozgrzeją, poprawią nastrój i na pewno rozluźnią atmosferę 🙂

Szef Akademii Kulinarnej Whirlpool dopilnuje, by każdy z uczestników kursu wyszedł z wielkim uśmiechem na twarzy, a dzięki sprzętowi do zabudowy marki Whirlpool ten plan powiedzie się na 100%.

Wybornej jakości prosecco dostarczy nam Le barbatelle.

Udostępnij24
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij5

Menu:

  • Mule z Prosecco Extra Dry z czosnkiem i chilli na kremie ziemniaczanym
  • Orecchiette z fasolą, włoskim guanciale, małżami, pietruszkowym pesto z Prosecco Dry
  • Mule z włoskim serem Pecorino, chilli i Prosecco Brut
  • Pizza z małżami, cieciorką, czosnkiem i ricottą
  • Ciasto biszkoptowe z kremem z Prosecco
Udostępnij24
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij5

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra