• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

MULE PO WŁOSKU

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 4 września 2020 GODZ.: 19:00 - 23:00

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 4 września 2020r od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Mule kojarzą nam się z wakacjami. Rejony Morza Śródziemnego, ciepły letni wiatr i lokalne przysmaki jedzone w pięknych okolicznościach przyrody. Mule cenione są nie tylko za swój wyjątkowy smak ale również za szereg wartości odżywczych oraz witaminy. Te wyrafinowane owoce morza mogą wydawać się trudne w przygotowaniu. Nic bardziej mylnego! Podczas warsztatów, pod przewodnictwem naszej włoskiej szefowej kuchni Cristiny, dowiecie się jak odpowiednio umyć, ugotować i przyrządzić mule w wielu wariantach typowych dla kuchni półwyspu apenińskiego. Mule zapiekane, z makaronem lub w klasycznej wersji zuppa di cozze. Szykuje się wspaniała uczta!

Udostępnij11
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Pikantne mule alla marinara z grzankami
  • Pieczone mule
  • Spaghetti z mulami, pomidorkami i serem ricotta
  • Zuppa di cozze z krewetkami i ośmiorniczkami
  • Mule w panierce z sosem pomidorowym

Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.

Niezapomniana włoską atmosferę zapewni Cristina, a w przygotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.

 

WYTYCZNE DOTYCZĄCE UCZESTNICTWA W WARSZTATACH KULINARNYCH:

– obowiązuje dezynfekcja rąk płynem znajdującym się przy wejściu do Akademii. Płyny do dezynfekcji rąk znajdą Państwo również w toaletach i przy stanowiskach pracy;

– podczas warsztatów uczestnicy dzieleni są na małe grupy;

– podczas warsztatów rekomendujemy noszenie maseczek ochronnych.

DODATKOWO:

Jeżeli przed warsztatami wystąpią u Państwa następujące objawy: kaszel, katar, ból gardła lub podwyższona temperatura – prosimy o kontakt mailowy i pozostanie w domu.

Informujemy, iż po każdych warsztatach przeprowadzana jest dezynfekcja naszej Akademii.

Udostępnij11
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra