Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 4 września 2020r od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Mule kojarzą nam się z wakacjami. Rejony Morza Śródziemnego, ciepły letni wiatr i lokalne przysmaki jedzone w pięknych okolicznościach przyrody. Mule cenione są nie tylko za swój wyjątkowy smak ale również za szereg wartości odżywczych oraz witaminy. Te wyrafinowane owoce morza mogą wydawać się trudne w przygotowaniu. Nic bardziej mylnego! Podczas warsztatów, pod przewodnictwem naszej włoskiej szefowej kuchni Cristiny, dowiecie się jak odpowiednio umyć, ugotować i przyrządzić mule w wielu wariantach typowych dla kuchni półwyspu apenińskiego. Mule zapiekane, z makaronem lub w klasycznej wersji zuppa di cozze. Szykuje się wspaniała uczta!
Menu:
- Pikantne mule alla marinara z grzankami
- Pieczone mule
- Spaghetti z mulami, pomidorkami i serem ricotta
- Zuppa di cozze z krewetkami i ośmiorniczkami
- Mule w panierce z sosem pomidorowym
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Niezapomniana włoską atmosferę zapewni Cristina, a w przygotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.