• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

PRZEPISY ŚWIATA: MULE

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 29 lutego 2020 GODZ.: 11:00 - 15:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 29 lutego 2020 od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Znane i spożywane niemal na całym świecie mule charakteryzują się nie tylko mięsistym, delikatnym wnętrzem o słodkawym, lekko morskim smaku, ale także wysokimi wartościami odżywczymi. Stanowią doskonałe źródło łatwo przyswajalnego białka i co ważne dla tych, którzy chcą trzymać sylwetkę w ryzach – są niskokaloryczne. Jeśli przygotujemy je w połączeniu z odpowiednimi składnikami, z powodzeniem mogą być spożywane nawet 2 x w tygodniu. Jak je dobrze przyrządzić? Które składniki do nich pasują? Jaka wersja jest najbardziej smaczna? Na te pytania i na szereg innych z pewnością chętnie odpowie Wam nasz włoski szef kuchni Marco. Specjalnie na ten kurs wybrał dla Was propozycje przyrządzania muli z różnych zakątków Ziemi, abyście mogli wybrać dla siebie najlepszą. My już mamy swoje faworyty. Jesteśmy ciekawi, które Wam przypadną do gustów!

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes. 

Kurs gotowania muli poprowadzi Marco, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

Udostępnij22
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Toskańskie linguine z mulami, pomidorkami, cebulką, szałwią i białym winem
  • Mule w stylu irlandzkim smażone z porami i bekonem podawane z kremem oraz rozmarynem
  • Mule w czerwonym curry po tajsku podawane z zieloną cebulką oraz kolendrą
  • Mule w stylu japońskim w miso z żółtkiem jaja i cebulą
  • Mule po francusku z czosnkiem, kremem cebulowym i Pernod
Udostępnij22
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra