Maia Sobczak, znana blogerka i dietoterapeutka, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania – “Gotowanie w rytmie MyNoWaste”, który odbędzie się 16 września 2017, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool (Soho Factory, ul Mińska 25).
Gotowanie w rytmie „Mynowaste“ uczy jak wykorzystać to, co już jest w lodówce i wyczarować z tego kuszące jedzenie o niebanalnym smaku. Czasami wystarczy pęczek włoszczyzny, garść różnych orzechów, ugotowana kasza z poprzedniego dnia, resztka wina, szczypta kulinarnego szaleństwa i oczywiście otwarta na nowe doznania głowa. Gotowanie to prawdziwa frajda a mynowaste to radocha i ekonomia w kuchni w zdrowym wydaniu!
Na kursie gotowania Maia opowie o mynowaste w zdrowym wydaniu, przygotuje z Wami, między innymi, pietruszkowy makaron z cytryną, domową musztardę z gruszek, pieczone bakłażany z owocami czarnego bzu, paprykarz wegetariański czy brukselkę ze śliwką. Będzie zdrowo, inspirująco, a na Waszych twarzach na pewno nie zabraknie uśmiechu!.
O najwyższą jakość produktów zadba BioBazar Soho Factory. Najwyższej jakości składniki idą w parze z najlepszym sprzętem do zabudowy – oczywiście marki Whirlpool!
Menu:
- Lekka zupa ze świeżych ogórków z belugą, miętą i chilli
- Podpłomyki orkiszowe z grzybami i nie tylko
- Sałata ze świeżych pomidorów z owocami
- Smażona brukselka ze śliwką lub morelą
- Pieczone bakłażany z owocami czarnego bzu
- Makaron pietruszkowy z grillowaną cytryną
- Falafel warzywny z musztardą gruszkowo-jabłkową
- Lekkie ciasto mirabelkowe na chrupiącym spodzie z konfiturą z domowych winogron