Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 13 czerwca 2020 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Mięso spożywamy w różnych postaciach. Najczęściej jako sztukę, porcję, czy „kawał”… jak to prosto określamy, ale rzadziej bardziej finezyjnie. Dlaczego nie poświęcamy temu produktowi więcej czasu? Nie inspirujemy się? Zmieńmy to! My wychodzimy naprzeciw nowościom, różnorodności i doświadczaniu. Dlatego też tym razem, organizujemy kurs z Marco, podczas którego będziemy nadziewać mięso. Pomysłów na farsz jest niezliczenie dużo, ale zobaczcie ten włoski sposób. Może akurat przypadnie Wam do gustu? Liczymy na to. Do zobaczenia!
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Niezapomnianą atmosferę gwarantuje Marco, mięso zapewni Taste Store, a w przygotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Piersi kurczaka nadziewane zimnym masłem, świeżą pietruszką i karmelizowanymi, młodymi cebulkami podane z frytkami
- Polędwiczka wieprzowa faszerowana szałwią, czosnkową kiełbasą zawinięta w bekon i podana z ziemniakami oraz musem z mięty
- Łata wołowa faszerowana serem pecorino romano ChNP, bazylią, gotowaną szynką, pieczona w sosie z czerwonego wina
- Wołowe kofty z miętą, różowym pieprzem i karmelizowanym czosnkiem faszerowane pieczonym bakłażanem i sezamem, podawane z kremowym sosem jogurtowym
- Nadziewana cielęcina z borowikami, serem parmigiano reggiano ChNP, rozmarynem i orzeźwiającą sałatą