• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

NADZIEWANA PASTA FRESCA NA ZIMĘ

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 9 listopada 2018 GODZ.: 19 - 23

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 9 listopada 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).

Warsztaty z Cristiną to kolejna okazja dla wszystkich miłośników makaronów na sprawdzenie swoich umiejętności i nauczenia się jak przygotowywać włoskie sztandarowe dania. Nadziewana pasta fresca z aromatycznym nadzieniem to idealna propozycja na jesienne obiady. Cristina nauczy Was jak przygotować bazowe ciasto na domowy makaron, jak zawijać go w różne kształty takie jak ravioli, cappellacci a także tortelloni. Przygotujecie również czarny makaron ravioli zabarwiony sepią. Domową pastę frescę napełnicie dorszem i tymiankiem, cappellacci mulami, pietruszką i podacie z kremem z fasolki.
Cristina pokaże Wam parę tricków i przekaże bazową wiedzę o domowym makaronie, tak żebyście bez przeszkód mogli go przygotowywać w domu dla najbliższych.

Czekamy na Was w piątkowy wieczór! Zakasujcie rękawy, bo będzie dużo pracy, a także dużo pysznego jedzenia:)

O prawdziwie włoską ucztę zadba Cristina Catese, o mąkę najlepsze jakości Polskie Młyny,  a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.

Udostępnij6
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Bazowe ciasto na domowy makaron
  • Czarne ravioli nadziewane dorszem i tymiankiem
  • Tradycyjne ravioli nadziewane caponatiną, pomidorkami z sosem bazyliowym
  • Cappellacci nadziewane mulami i pietruszką podane na kremie z fasolki z oliwą z oliwek
  • Tortelloni nadziewane kalafiorem, anchovies i mozzarellą di Bufala
Udostępnij6
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra