Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 9 listopada 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).
Warsztaty z Cristiną to kolejna okazja dla wszystkich miłośników makaronów na sprawdzenie swoich umiejętności i nauczenia się jak przygotowywać włoskie sztandarowe dania. Nadziewana pasta fresca z aromatycznym nadzieniem to idealna propozycja na jesienne obiady. Cristina nauczy Was jak przygotować bazowe ciasto na domowy makaron, jak zawijać go w różne kształty takie jak ravioli, cappellacci a także tortelloni. Przygotujecie również czarny makaron ravioli zabarwiony sepią. Domową pastę frescę napełnicie dorszem i tymiankiem, cappellacci mulami, pietruszką i podacie z kremem z fasolki.
Cristina pokaże Wam parę tricków i przekaże bazową wiedzę o domowym makaronie, tak żebyście bez przeszkód mogli go przygotowywać w domu dla najbliższych.
Czekamy na Was w piątkowy wieczór! Zakasujcie rękawy, bo będzie dużo pracy, a także dużo pysznego jedzenia:)
O prawdziwie włoską ucztę zadba Cristina Catese, o mąkę najlepsze jakości Polskie Młyny, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Menu:
- Bazowe ciasto na domowy makaron
- Czarne ravioli nadziewane dorszem i tymiankiem
- Tradycyjne ravioli nadziewane caponatiną, pomidorkami z sosem bazyliowym
- Cappellacci nadziewane mulami i pietruszką podane na kremie z fasolki z oliwą z oliwek
- Tortelloni nadziewane kalafiorem, anchovies i mozzarellą di Bufala