Katarzyna Bukowska, ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 10 maja 2019, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Gotowanie w domu, wspólna praca nad przygotowaniem jedzenia, przesycanie wszystkich dań zdrowymi warzywami, planowanie jadłospisu z wyprzedzeniem, by ograniczyć marnowanie żywności – to obecnie gorące trendy w kuchni. To świetna wiadomość po latach zachłyśnięcia fast foodem, jedzeniem instant i bezmyślnym konsumpcjonizmem. W ten piękny majowy wieczór zanurzymy się w domowym gotowaniu i przygotujemy dania kolorowe, zdrowe i niewiarygodnie pyszne. Planując do przodu możemy przewidzieć, jak dużo poszczególnych grup składników znajdzie się w naszej diecie, możemy lepiej zgrać się z zaleceniami żywieniowymi i mądrzej robić zakupy. Dzięki temu jemy różnorodnie i ciekawie, nie wspominając już o bogactwie mikro i makro elementów, które dzięki temu czerpiemy. Wszystkie dania możemy wstępnie przygotować nawet w poprzedzający weekend, a po pracy zająć się jedynie dokończeniem tego, co zaplanowaliśmy. Aha, pozostaje jeszcze dużo miejsca na cieszenie się pysznym i zdrowym, domowym posiłkiem.
Ciekawe pomysły na ekonomiczne gotowanie zagwarantuje Wam Kasia Bukowska, a przyrządzenie potraw umożliwią Wam sprzęty z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Poniedziałek – Kopytka buraczane z pesto z pietruszki i rukoli posypane pistacjami
- Wtorek – Chow main z chrupiącymi warzywami i kurczakiem
- Środa – Wegetariańskie burgery z domowymi bułeczkami i pieczonymi batatami
- Czwartek – Lekko cytrynowa zupa z pulpecikami i zieleniną
- Piątek – Rybne tacos z chrupiącą surówką i zielonym sosem