Katarzyna Bukowska, pasjonatka dobrego gotowania, ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 16 marca 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Niedzielny obiad powinien być zupełnie inny, niż ten w tygodniu. To prawdziwa celebracja – więzi rodzinnych, przyjemnie spędzonego czasu, dobrego gotowania i jedzenia podawanego z miłością. Podczas warsztatu zaprosimy Was do kuchni i pokażemy, że leniwy, niedzielny obiad daje Wam nieskończone możliwości. Możecie zgromadzić się przy jednym stole i w tym samym czasie toczyć delikatne klopsiki i głębokie dyskusje. Albo wstawić do pieca kurczaka z masą przypraw, nalać kieliszek wina, czytać książki i czuć, jak z każdą chwilą dom napełnia się aromatami sygnalizującymi, że obiad już blisko. W niedzielę gotowanie może być bardziej powolne, zrelaksowane, a zarazem staranniejsze i bardziej dopracowane smakowo. Będziemy rozpieszczać nasze podniebienia, nie zapominając oczywiście o zdrowiu – wszędzie znajdzie się miejsce dla kolorowych i smakowitych warzyw i owoców.
Pomysły na niedzielne obiady przekaże Wam Katarzyna Bukowska, a gotowanie umożliwią innowacyjne oraz intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Zupa z kukurydzy i grillowanej papryki z chipsami marchewkowymi i oliwą pietruszkową
- Zdrowe i delikatne pulpeciki w szybkim sosie pomidorowym
- Kurczak pieczony w mlecznym sosie z glazurowanymi marchewkami
- Łosoś zapiekany pod pomarańczową kruszonką z cytrusowymi brokułami
- Cobbler jabłkowo-jeżynowy z mascarpone