Katarzyna Bukowska, ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 13 lipca 2019, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Gotowanie w domu, wspólna praca nad przygotowaniem jedzenia, przesycanie wszystkich dań zdrowymi warzywami, planowanie jadłospisu z wyprzedzeniem, by ograniczyć marnowanie żywności – to obecnie gorące trendy w kuchni. To świetna wiadomość po latach zachłyśnięcia fast foodem i jedzeniem instant. W ten lipcowy wieczór zanurzymy się w domowym gotowaniu i przygotujemy dania kolorowe, zdrowe i niewiarygodnie pyszne. Planując do przodu możemy przewidzieć, jak dużo poszczególnych grup składników znajdzie się w naszej diecie, możemy lepiej zgrać się z zaleceniami żywieniowymi i mądrzej robić zakupy. Dzięki temu jemy różnorodnie i ciekawie, nie wspominając już o bogactwie mikro i makro elementów, które dzięki temu czerpiemy. Wszystkie dania możemy wstępnie przygotować nawet w poprzedzający weekend, a po pracy zająć się jedynie dokończeniem tego, co zaplanowaliśmy.
Inspiracje na codzienne obiady przekaże Kasia Bukowska, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Poniedziałek - Tajska zupa z kurczakiem i chrupiącymi warzywami
- Wtorek - Sałatka nicejska z tuńczykiem i młodymi ziemniakami
- Środa - Kurczak w winnym sosie z grzybami i pomidorkami
- Czwartek - Burger ze słodkich ziemniaków w bułce maślanej z pieczoną papryką i sosem chilli
- Piątek - Grillowany łosoś i pieczarki portobello z pikantną salsą mango na szybkich podpłomykach