• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

ODPORNOŚĆ NA JESIEŃ

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 27 września 2019 GODZ.: 19:00 - 23:00

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 27 września 2019, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

O stan odporności powinniśmy dbać cały czas. Jednak są pewne miesiące w roku, gdzie trzeba o tym pomyśleć ze zwiększoną mocą. Jesień to czas przygotowania do zimy, kiedy ryzyko infekcji jest największe. Poza przebywaniem na świeżym powietrzu, regularną aktywnością fizyczną, dobrej jakości snem, koniecznie musimy pamiętać o zdrowym menu. Sezonowe składniki, obfite w witaminy, szczególnie C, białko i dobre tłuszcze. Na naszym warsztacie dowiecie się, jakie składniki pomogą Wam wzmocnić odporność na jesień, nie tylko w sposób zdrowy, ale przede wszystkim pyszny. Będzie po włosku – oczywiście! Sycąca sałata, makaron domowej roboty, pieczona ryba, a na deser crostata, która zadowoli nawet najbardziej wysublimowane kubki smakowe.

Wraz z Cristiną obecna będzie dietetyk Milena Nosek, którą opowie Wam, które składniki szczególnie wpływają na wzmocnienie odporności, a w gotowaniu pomogą intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

 

Udostępnij24
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Świeży sok z granata z prosecco
  • Cappellacci, czyli duże ravioli nadziewane serem ricotta i ziemniakiem z kremem dyniowym, czosnkiem oraz tymiankiem
  • Sałatka z orkiszem, soczewicą, selerem naciowym, pomidorami i peperoncino
  • Domowy makaron z zuppa di ceci, czyli cieciorką, rozmarynem oraz czosnkiem
  • Pieczony dorsz ze świeżymi winogronami
  • Crostata z persymoną i prażonymi migdałami
Udostępnij24
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra