Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 27 września 2019, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
O stan odporności powinniśmy dbać cały czas. Jednak są pewne miesiące w roku, gdzie trzeba o tym pomyśleć ze zwiększoną mocą. Jesień to czas przygotowania do zimy, kiedy ryzyko infekcji jest największe. Poza przebywaniem na świeżym powietrzu, regularną aktywnością fizyczną, dobrej jakości snem, koniecznie musimy pamiętać o zdrowym menu. Sezonowe składniki, obfite w witaminy, szczególnie C, białko i dobre tłuszcze. Na naszym warsztacie dowiecie się, jakie składniki pomogą Wam wzmocnić odporność na jesień, nie tylko w sposób zdrowy, ale przede wszystkim pyszny. Będzie po włosku – oczywiście! Sycąca sałata, makaron domowej roboty, pieczona ryba, a na deser crostata, która zadowoli nawet najbardziej wysublimowane kubki smakowe.
Wraz z Cristiną obecna będzie dietetyk Milena Nosek, którą opowie Wam, które składniki szczególnie wpływają na wzmocnienie odporności, a w gotowaniu pomogą intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Świeży sok z granata z prosecco
- Cappellacci, czyli duże ravioli nadziewane serem ricotta i ziemniakiem z kremem dyniowym, czosnkiem oraz tymiankiem
- Sałatka z orkiszem, soczewicą, selerem naciowym, pomidorami i peperoncino
- Domowy makaron z zuppa di ceci, czyli cieciorką, rozmarynem oraz czosnkiem
- Pieczony dorsz ze świeżymi winogronami
- Crostata z persymoną i prażonymi migdałami