Cristina Catese nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, oraz magazyn “Kuchnia“, mają przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 16 grudnia 2017, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul Mińska 25).
Orzechowa słodycz to już szósty kurs gotowania, będący wspólną inicjatywą magazynu „Kuchnia” i Akademii Kulinarnej Whirlpool.
Przed Świętami Bożego Narodzenia kuchnia żyje już pełną parą. Aromaty pieczonych ciasteczek szczególnie wzbudzają w nas wspomnienia rodzinnych Świąt. Cristina zaprasza Was na spotkanie, podczas którego przygotujecie wspólnie orzechowe słodkości tradycyjnie przygotowywane we włoskich domach. Jednym z przepisów są ciasteczka amaretti, które nasza Włoszka, będąc dzieckiem, przygotowywała wspólnie z mamą Antoniną. Cristina podpowie Wam jak można wykorzystać różnego rodzaju orzechy, jak łączyć je z deserami, a także jak się z nimi obchodzić.
Więcej o orzechach przeczytacie w styczniowym numerze magazynu „Kuchnia”.
Dobrą zabawę oraz smaczne potrawy gwarantują magazyn „Kuchnia” i Cristina Catese, a wszystko ułatwią wyposażone w technologię 6. Zmysł sprzęty do zabudowy marki Whirlpool.
Menu:
- Amaretti di Antonia, czyli ciasteczka według przepisu mamy Cristiny
- Cantucci, najpopularniejsze włoskie ciastka z migdałami
- Ciambelline, winne ciasteczka z orzechami laskowymi
- Tartufini al cioccolato, czyli włoskie trufle z czekoladą i pistacjami
- Pan giallo, czyli włoski “złoty chleb” z orzechami włoskimi i piniowymi