Cristina Catese nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, oraz magazyn “Kuchnia“, mają przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 24 czerwca 2017, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul Mińska 25).
Warsztaty „Owoce jagodowe” to wspólna inicjatywa magazynu „Kuchnia” i Akademii Kulinarnej Whirlpool. Wszystkim czytelnikom, ale także osobom, które chciałyby zagłębić się w kulinarny świat, proponujemy warsztaty oparte na sezonowych owocach jagodowych. Menu na to wydarzenie przygotowała Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, która połączy włoskie klasyki ze świeżością sezonowych owoców jagodowych.
Więcej o owocach jagodowych przeczytacie w czerwcowym wydaniu magazynu „Kuchnia”.
Zapraszamy na warsztaty oraz do lektury ☺
Dobrą zabawę oraz pyszne dania gwarantują magazyn „Kuchnia” i Cristina Catese, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Menu:
- Ravioli z ricottą i czarną porzeczką, rozmarynem i serem parmigiano reggiano
- Risotto z borówkami i szczypiorkiem
- Sałatka z portobello i pieczarkami, pecorino, jagodami i migdałami
- Rolada z cielęciny z szałwią, marchewkami, pietruszką i sosem truskawkowym
- Pavlova z krem mascarpone, miętą i owocami jagodowymi