• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

OWOCE MORZA PO SYCYLIJSKU

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 14 września 2018 GODZ.: 19 - 23

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 14 września 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).


Sycylia to włoska urokliwa wyspa położona na morzu Śródziemnym, która urzeka swoją różnorodnością, zapachami rozgrzanych w słońcu warzyw i owoców. Słynie z najlepszych migdałów i pistacji, a także z wielu potraw, w których główną rolę odgrywają aromatyczne owoce morza. Jak wiemy, tradycyjne potrawy włoskich babć i mam to prostota, autentyczność i przede wszystkim niezapomniane smaki. Na kursie gotowania z Marco przeniesiecie się na chwilę na Sycylię i wspólnie przygotujecie dania, które goszczą na włoskich stołach już od dawien dawna. Nie obejdzie się bez makaronu, który połączycie z sardynkami, czyli prawdziwy sycylijski klasyk. Następnie ugotujecie rozgrzewającą, bardzo aromatyczną zupę z owocami morza, w międzyczasie przyrządzicie kalmary z sosem pomidorowym, kaparami i oliwkami a koniec warsztatów okrasicie klasycznym sycylijskim deserem, który na wyspie jada się na śniadanie, tu mowa o granicie, tym razem kawowej, z dodatkiem bitej śmietany.

 

Marco Ghia nauczy Was jak przygotować po sycylijsku doskonałe owoce morza. Pomoże w tym nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy marki Whirlpool.

Do gotowania będziemy wykorzystywać najwyższej jakości oliwę z oliwek Monini. O naturalną wodę źródlaną dla uczestników zadba San pellegrino, a orzeźwiające napoje dostarczy Schweppes. Wyśmienitą włoską kawę zaserwuje marka Illy.

Chcecie wspólnie z nami zadbać o środowisko? Zabierzcie na warsztaty swoje domowe pojemniki na żywność i poczęstujcie bliskich Waszymi pysznościami przygotowanymi w naszej Akademii!

 

 

Udostępnij16
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Zapiekane mule z pomidorami, ziemniakami, brokułami i serem Pecorino
  • Kalmary faszerowane z migdałami ricottą oraz mięta
  • Pasta con le sarde, czyli makaron spaghetti z sardynkami oraz koperkiem
  • Sałata na ciepło z ośmiornicą, selerem naciowym i kartofelkami
  • Czarne arancini z atramentem z kałamarnicy, krewekami i pietruszką
  • Tradycyjny sycylijski deser, czyli kawowa granita z bitą śmietaną
Udostępnij16
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra