Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 3 sierpnia 2019, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Już po raz kolejny, jako jeden z ulubionych i najchętniej wybieranych warsztatów wybieramy frutti di mare z Cristiną, czyli gotowanie z owocami morza w roli głównej. Specyficzny aromat, piękne muszelki, zdrowe, pełnowartościowe mięso bogate w białko, korzystne dla organizmu pierwiastki to tylko parę z cennych właściwości tych cudów natury. O pozostałych dowiecie się z pewnością podczas wspólnego gotowania, a potem – radosnej uczty. Będziecie mogli wymienić się wrażeniami smakowymi, a Cristina zdradzi Wam wszelkie sekrety kulinarne. A kto wie, być może spotkanie to obudzi w Was chęć letniej wizyty kraju, gdzie owoce morza stanowią – można przyznać – bazę stylu jedzenia?
Tajniki przyrządzania owoców morza zdradzi Wam Cristina, a w gotowaniu pomogą intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Tradycyjne risotto włoskiego rybaka z owocami morza
- Dorsz przyrządzany nietuzinkowym sposobem z pomidorami i ziemniakami
- Kalmary nadziewane brokulikiem gałązkowym, czosnkiem i oliwkami
- Fritto misto all'italiana, czyli mix smażonych smakołyków włoskich
- Mix owoców morza: małże, mule, okładniczki na patelni z chili, czosnkiem i białym winem