Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 27 lutego 2021 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Ahoj przygodo! Lubicie morskie smaki? A co powiecie na piracką żeglugę po burzliwych wodach i tropienie łososi i makreli? A może podwodna przygoda w poszukiwaniu ośmiornic i muli? Jeżeli macie ochotę przeżyć niesamowitą przygodę i poczuć morski klimat to zapraszamy Was na wyjątkowe warsztaty. Pani Kapitan, Cristina Catese, opowie Wam jak złowić 😉 a potem oczyścić i przygotować łososia. Dowiecie się gdzie mule zimują oraz jak wielka kałamarnica przemieniła się w krążki i z czym najlepiej smakują. Przypłyńcie i zarzućcie kotwicę w naszej Akademii!
Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji nas odwiedzić zobaczcie, jak bawiliśmy się na naszych warsztatach kulinarnych.
Tutaj kupicie online najlepsze Owoce Morza!
Menu:
- Łosoś Mowi pieczony w papilotach z ziemniaczków i pomidorków oprószony pietruszką
- Smażona makrela z puree z korzenia selera i ziemniaków
- Baby ośmiorniczki z ziemniakami, pomidorami i pietruszką
- Mule z czosnkiem i chili podane na bruschettcie
- Krążki z kalmarów podane z sosem tatarskim
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
W podróż po dalekich morskich szlakach zabierze Was Cristina, wysokiej jakości owoce morza dostarczą Smaki Premium, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.