Marco Ghia szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, oraz magazyn “Kuchnia“, mają przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 27 stycznia 2018, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul. Mińska 25).
Nowy Rok witamy w tropikalnych klimatach. Marco wraz z magazynem Kuchnia, zabierze uczestników kursu w miejsce pełne soczystych, pełnych smaku i aromatu owoców tropikalnych. Poznacie owoce, których jeszcze nie mieliście okazji spróbować lub nie widzieliście co można z nimi właściwie zrobić. Na stołach pojawią się papaya, finger lime, czy owoc Kiwano. Marco nie tylko opowie Wam skąd pochodzą czy gdzie je dostać, ale przede wszystkim pokaże jakie fantastyczne dania można przygotować z ich użyciem, podpowie jak i z czym je łączyć.
Owoce wykorzystuje się oczywiście do deserów, jednak można z nich przygotować również pyszne dania wytrawne. Podkręcą one smak wielu potraw, na przykład tatara, krewetek, bądź małży. Przygotujecie też pyszne desery z ananasa i mango.
Zapraszamy na warsztaty pełne cytrusowych smaków!
Więcej o owocach tropikalnych przeczytacie w lutowym wydaniu magazynu „Kuchnia”.
Dobrą zabawę oraz pyszne dania gwarantuje Marco Ghia, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Menu:
- Bavarese, czyli włoski deser na słono z owocem papaya, ricotta, bazylią I miętą
- Tatar wołowy z marakują i sokiem z imbiru
- Szaszłyki z krewetek, guanciale oraz małże z owocem Kiwano
- Mango pączki
- W całości pieczony ananas z kardamonem, cynamonem, goździkami I imbirem