• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

PACHNĄCE CYTRUSY W KUCHNI

Prowadzący: Katarzyna Bukowska

DATA: 8 listopada 2019 GODZ.: 19:00 - 23:00

Katarzyna Bukowska ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 8 listopada od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25). W czasie zajęć dowiecie się, jak wykorzystać cytrusy do przygotowywania orzeźwiających dań.

Aromatyczne owoce cytrusowe

Jesień niepostrzeżenie zawładnęła pogodą i nami. Wszyscy potrzebujemy słońca, wspomnienia wakacji i orzeźwienia. Z małą pomocą może nam przyjść kuchnia i roznoszące się w niej cudowne aromaty cytrusów. Intensywnie działają one na nasze zmysły – ich cierpka słodycz i charakterystyczny zapach postawią każdego na nogi i dodadzą energii. Czy wiedzieliście, że olejek eteryczny zawarty w skórce pomarańczy ma działanie antydepresyjne?

Cytrusy na różne sposoby

Łatwo dodać skórkę cytryny do ciasta podczas pieczenia, ale ciężej użyć cytrusów w daniach obiadowych. Na naszych warsztatach kulinarnych będziemy śmiało żonglować cytrynami, pomarańczami i limonkami. Aromatyczne skórki i soki z owoców połączymy z kurczakiem, indykiem, łososiem oraz warzywami, tworząc wyjątkowe dania, które zdziałają cuda dla naszego ciała i ducha. A gdy na koniec zapragniemy jeszcze jednego, mocnego cytrusowego uderzenia, przyrządzimy klasykę kuchni francuskiej – płonące naleśniki skąpane w pomarańczach. Tak wspaniale i orzeźwiająco w naszej kuchni nie pachniało już dawno. Nie może Was tu zabraknąć!

W przygotowaniu przepysznych potraw wykorzystujących cytrusy pomoże Kasia Bukowska, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

Udostępnij4
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Cytrynowa zupa z delikatnymi pulpecikami z serem Parmigiano Reggiano i zieleniną
  • Limonkowe tacos z kurczakiem, chrupiącą surówką i piklowaną cebulką
  • Miniburgery pachnące cytryną oraz miętą w domowych bułeczkach maślanych z dwoma sosami do wyboru
  • Lekkie pierożki z łososiem, zielonym groszkiem i skórką cytrynową polane masłem ziołowym
  • Crêpes Suzette, czyli pomarańczowe płonące naleśniki
Udostępnij4
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra