Katarzyna Bukowska ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 17 stycznia 2020 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Czy na pączki trzeba kogoś namawiać? Na pewno wszystkim z łatwością przychodzi ich jedzenie. Ale zagniatanie ciasta drożdżowego? Cierpliwe czekanie aż wyrośnie? Smażenie? To wydaje się już skomplikowane i wielu z nas rezygnuje nie przystępując nawet do wyzwania. A szkoda, bo domowe, świeże, jeszcze cieplutkie pączki to wyjątkowy rarytas! Pączkami zajada się cały świat – mamy francuskie beignets, afrykańskie mandazi, hiszpańskie churros, amerykańskie doughnuts… Na tych warsztatach zagłębimy się w świecie tych wyjątkowych słodkości i wypróbujemy różne rodzaje ciasta (drożdżowe, na proszku do pieczenia, parzone) i techniki przygotowania (smażenie, pieczenie). Ale prawdziwe szaleństwo zacznie się, gdy damy upust naszej kreatywności i zaczniemy nadziewać, dekorować, przyprawiać… Serdecznie zapraszamy wszystkich, którzy wiedzą i czują, że karnawał bez pączka, to karnawał stracony. Otwieramy szeroko drzwi przed tymi, którzy raz na jakiś czas łamią swoje zdrowe nawyki żywieniowe, ale grzeszą tylko z czymś wyjątkowo pysznym. Zapraszamy na pączki inne niż zwykle!
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
W przygotowaniu przepysznych pączków pomoże Kasia, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Mini pączki serowe w cukrze cynamonowo-imbirowym
- Szybkie pączki z nadzieniem sernikowym i polewą z solonego karmelu
- Pieczone pączki z dziurką w czekoladowej polewie
- Potrójnie orzechowe, smażone mini dunuty
- Pączki wiedeńskie z ciasta parzonego z waniliowym syropem klonowym