• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

PĄCZKI INNE NIŻ ZWYKLE

Prowadzący: Katarzyna Bukowska

DATA: 17 stycznia 2020 GODZ.: 19:00 - 23:00

Katarzyna Bukowska ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 17 stycznia 2020 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Czy na pączki trzeba kogoś namawiać? Na pewno wszystkim z łatwością przychodzi ich jedzenie. Ale zagniatanie ciasta drożdżowego? Cierpliwe czekanie aż wyrośnie? Smażenie? To wydaje się już skomplikowane i wielu z nas rezygnuje nie przystępując nawet do wyzwania. A szkoda, bo domowe, świeże, jeszcze cieplutkie pączki to wyjątkowy rarytas! Pączkami zajada się cały świat – mamy francuskie beignets, afrykańskie mandazi, hiszpańskie churros, amerykańskie doughnuts… Na tych warsztatach zagłębimy się w świecie tych wyjątkowych słodkości i wypróbujemy różne rodzaje ciasta (drożdżowe, na proszku do pieczenia, parzone) i techniki przygotowania (smażenie, pieczenie). Ale prawdziwe szaleństwo zacznie się, gdy damy upust naszej kreatywności i zaczniemy nadziewać, dekorować, przyprawiać… Serdecznie zapraszamy wszystkich, którzy wiedzą i czują, że karnawał bez pączka, to karnawał stracony. Otwieramy szeroko drzwi przed tymi, którzy raz na jakiś czas łamią swoje zdrowe nawyki żywieniowe, ale grzeszą tylko z czymś wyjątkowo pysznym. Zapraszamy na pączki inne niż zwykle!

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.

W przygotowaniu przepysznych pączków pomoże Kasia, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

Udostępnij3
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Mini pączki serowe w cukrze cynamonowo-imbirowym
  • Szybkie pączki z nadzieniem sernikowym i polewą z solonego karmelu
  • Pieczone pączki z dziurką w czekoladowej polewie
  • Potrójnie orzechowe, smażone mini dunuty
  • Pączki wiedeńskie z ciasta parzonego z waniliowym syropem klonowym
Udostępnij3
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra