Na darmowy warsztat kulinarny zaprasza Was Marco Ghia, szef kuchni w Akademii Kulinarnej Whirlpool. Bezpłatne warsztaty kulinarne online odbędą się 10 listopada 2020 od 15:00 do 15:45.
Mamy lockdown, ale to nie znaczy, że nie możemy wspólnie się bawić mimo zamknięcia gastronomii. Zapraszamy Was do wspólnego gotowania online! Co będziemy robić? Gotować razem 1 włoskie danie.
Tym razem mamy dla Was kotlety z bakłażana panierowane w Grana Padano serwowane z sosem chili . Jeżeli lubicie łagodne smaki, nie musicie używać chili do przygotowania sosu.
Cały warsztat będzie trwał ok. 30 minut. W trakcie warsztatu możecie zadawać pytania i gotować razem z Marco.
Jeżeli macie ochotę z gotować z nami, kliknijcie w link do wydarzenia na Facebooku. Listę potrzebnych składników, które z łatwością kupicie w sklepie i narzędzi potrzebnych do gotowania znajdziecie poniżej.
Składniki na 2 porcje:
– 1 duży bakłażan
– 10 liści mięty cienko pokrojonych
– 70 g startego Grana Padano
– 100 g bułki tartej
– 100 g mąki
– 2 jajka
– 300 g oleju do smażenia
– 1 ząbek czosnku
– łodyga selera naciowego
– 2 papryczki chili
– 200 g polpy pomidorowej lub passaty
– 1 cebula cienko pokrojona
– oliwa z oliwek extra vergine
– Sól i pieprz do smaku
Co potrzebujemy do gotowania:
– Waga kuchenna lub miarka
– 1 rondelek pojemności 1,5 l
– 1 patelnia średnicy 24 cm
– 1 szpatułka lub szczypce kuchenne
– tarka
– 1 nóż
– 2 widelce
– łyżka do mieszania
– 3 talerze głębokie
– papier do pieczenia
– 1 deska do krojenia