Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 10 lutego 2018, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).
Domowy świeży makaron, czyli pasta fresca to znak rozpoznawczy włoskiej kuchni. Robiony z troską i miłością przez gospodynie na Półwyspie Apenińskim cieszy się u nas niemałą popularnością. To proste danie składające się zaledwie z kilku składników ma w sobie ogrom smaku. Jaka jest tajemnica przygotowania domowej pasty? Co trzeba wiedzieć zanim przystąpi się do zagniatania ciasta? a może jakich składników użyć na pyszny sos? Cristina odpowie na wszystkie Wasze pytania, pokaże jak sprawnie zrobić tortelli, ravioli, bottoni, czy tagliatelle. Dodatkowo przygotujecie pastę w różnych kolorach, używając do tego między innymi sepii.
Smak włoskich potraw tkwi w ich prostocie i jakości używanych składników. Przyjdźcie do Akademii, a przekonacie się, że własnoręczne przygotowanie wyśmienitego makaronu nie jest wcale takie trudne.
Cristina Catese nauczy Was jak przygotować pyszny domowy makaron, a pomoże jej w tym nowoczesne zaplecze kuchenne, z niezawodnymi sprzętami do zabudowy marki Whirlpool
Menu:
- Czarne tortelli z sepią z farszem z dorsza
- Czerwone ravioli z ricottą i szpinakiem
- Bottoni z farszem z wędzonej makreli, ziemniaków i tymianku
- Pierogi z farszem z białego sera, ziemniaków i bazylii z sosem pomidorowym
- Białe i zielone tagliatelle z kiełbaską i grzybami