• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

Pasta Fresca, czyli domowy makaron

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 10 lutego 2018 GODZ.: 11 - 15

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 10 lutego 2018, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).

Domowy świeży makaron, czyli pasta fresca to znak rozpoznawczy włoskiej kuchni. Robiony z troską i miłością przez gospodynie na Półwyspie Apenińskim cieszy się u nas niemałą popularnością. To proste danie składające się zaledwie z kilku składników ma w sobie ogrom smaku. Jaka jest tajemnica przygotowania domowej pasty? Co trzeba wiedzieć zanim przystąpi się do zagniatania ciasta? a może jakich składników użyć na pyszny sos? Cristina odpowie na wszystkie Wasze pytania, pokaże jak sprawnie zrobić tortelli, ravioli, bottoni, czy tagliatelle. Dodatkowo przygotujecie pastę w różnych kolorach, używając do tego między innymi sepii.
Smak włoskich potraw tkwi w ich prostocie i jakości używanych składników. Przyjdźcie do Akademii, a przekonacie się, że własnoręczne przygotowanie wyśmienitego makaronu nie jest wcale takie trudne.

Cristina Catese nauczy Was jak przygotować pyszny domowy makaron, a pomoże jej w tym nowoczesne zaplecze kuchenne, z niezawodnymi sprzętami do zabudowy marki Whirlpool

Udostępnij7
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Czarne tortelli z sepią z farszem z dorsza
  • Czerwone ravioli z ricottą i szpinakiem
  • Bottoni z farszem z wędzonej makreli, ziemniaków i tymianku
  • Pierogi z farszem z białego sera, ziemniaków i bazylii z sosem pomidorowym
  • Białe i zielone tagliatelle z kiełbaską i grzybami
Udostępnij7
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra