Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 22 sierpnia 2020r od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Lubimy zabawy z mąką! Jak już wiecie makaron to zdecydowanie nasza specjalność. Jeżeli marzycie o zjedzeniu prawdziwej włoskiej pasty to te warsztaty są właśnie dla Was! Pod okiem Cristiny Catese nauczycie się wyrabiać ciasto od podstaw z mąki pszennej jak i z semoliny. Oprócz klasycznego makaronu będziecie mieć niepowtarzalną okazję zrobienia włoskich ravioli i tortellini, a to wszystko w lekkiej letniej wersji! Słońce, makaron i włoskie klimaty, a to wszystko w naszej Akademii!
Menu:
- Podstawowe ciasto z jajek i mąki
- Podstawowe ciasto z semoliny i wody
- Tortelloni alla amatriciana z serem Pecorino Romano ChNP
- Ravioli wypełnione bakłażanem, czosnkiem i miętą w sosie pomidorowym
- Tortelli z kalafiorem, mozzarellą i anchois
- Tortelli z ricottą, pomarańczą i imbirem
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.