• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

PASTA FRESCA NA ZIMĘ

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 18 stycznia 2020 GODZ.: 11:00 - 15:00

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 18 stycznia 2020 od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Kolejne, nasze ulubione warsztaty z Cristiną zbliżają się wielkimi krokami!  Zimowa pasta fresca to nie tylko okazja dla wszystkich miłośników makaronów na pyszną ucztę, ale i czas, kiedy będzie można nauczyć się jak przygotowywać jedno z włoskich, sztandarowych potraw. Pasta fresca w postaci ravioli czy tortelloni pokaże się z aromatycznym nadzieniem co będzie idealną opcją na zimowe obiady. Cristina nauczy Was jak przygotować bazowe ciasto na domowy makaron, jak zawijać go w różne kształty takie jak wspomniane ravioli, ale i nauczy Was, jak sporządzić oryginalną, czarną lasagne. Nie możemy się doczekać, a Wy?

Czekamy na Was w sobotni, późny poranek. Szykujcie się – będzie dużo pracy, którą zakończycie smakowitą biesiadą po włosku.

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.

Warsztaty kulinarne pasta fresca na zimę poprowadzi Cristina, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

 

Udostępnij4
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Podstawowe ciasto na domowy makaron
  • Lasagnetta, czyli mała lasagne z grzybami, boczkiem, orzechami włoskimi i tymiankiem
  • Czarna lasagne z atramentem z sepii z małymi ośmiorniczkami, mulami, pomidorami oraz pietruszką
  • Tortelloni nadziewane mięsem z indyka, ziołami, serem parmigiano reggiano ChNP podane z sosem z peperoni, czyli aromatycznej, ostrej kiełbasy
  • Ravioli z wypełnieniem z kiełbaski, ziemniaka i cebuli serwowane z sosem brokułowym romanesco oraz świeżym, czarnym pieprzem
Udostępnij4
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra