Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 18 stycznia 2020 od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Kolejne, nasze ulubione warsztaty z Cristiną zbliżają się wielkimi krokami! Zimowa pasta fresca to nie tylko okazja dla wszystkich miłośników makaronów na pyszną ucztę, ale i czas, kiedy będzie można nauczyć się jak przygotowywać jedno z włoskich, sztandarowych potraw. Pasta fresca w postaci ravioli czy tortelloni pokaże się z aromatycznym nadzieniem co będzie idealną opcją na zimowe obiady. Cristina nauczy Was jak przygotować bazowe ciasto na domowy makaron, jak zawijać go w różne kształty takie jak wspomniane ravioli, ale i nauczy Was, jak sporządzić oryginalną, czarną lasagne. Nie możemy się doczekać, a Wy?
Czekamy na Was w sobotni, późny poranek. Szykujcie się – będzie dużo pracy, którą zakończycie smakowitą biesiadą po włosku.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Warsztaty kulinarne pasta fresca na zimę poprowadzi Cristina, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Podstawowe ciasto na domowy makaron
- Lasagnetta, czyli mała lasagne z grzybami, boczkiem, orzechami włoskimi i tymiankiem
- Czarna lasagne z atramentem z sepii z małymi ośmiorniczkami, mulami, pomidorami oraz pietruszką
- Tortelloni nadziewane mięsem z indyka, ziołami, serem parmigiano reggiano ChNP podane z sosem z peperoni, czyli aromatycznej, ostrej kiełbasy
- Ravioli z wypełnieniem z kiełbaski, ziemniaka i cebuli serwowane z sosem brokułowym romanesco oraz świeżym, czarnym pieprzem