• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

PASTA FRESCA Z POŁUDNIA WŁOCH

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 1 grudnia 2018 GODZ.: 11:00 - 15:00

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 1 grudnia 2018, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).

Kuchnia południowych Włoch to smaki takich rejonów jak Apulia, Sycylia, Kampania, czy Kalabria. Bazuje ona między innymi na świeżych warzywach wygrzanych w południowym słońcu, głównie są to pomidory, soczyste i słodkie dodawane do większości potraw. Południe Włoch słynie również z wyśmienitych owoców morza, które podaje się na wiele sposobów.

Cristina, na warsztatach, przygotuje z Wami klasyk włoski, czyli Pasta Fresca. Domowy, świeży i pyszny makaron, połączony ze smakami z południa Półwyspu Apenińskiego.

Nauczycie się przygotowywać różnego rodzaju makaron, będziecie cierpliwie formować orecchiette, strascinati, strozzapreti pasticciati, cavatelli i scialatelli. Poczujecie się przez ten czas jak w prawdziwym włoskim domu, gdzie Mamma podpowiada jak uzyskać odpowiedni kształt makaronu. Jeśli na razie ich kształty nic Wam nie mówią, Cristina z włoską pasją opowie Wam o każdym z nich.

O idealną pastę zadba Cristina Catese, a pomoże w tym nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marki Whirlpool.

Udostępnij26
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Bazowe ciasto na makaron orecchiette, strascinati, strozzapreti, cavatelli, scialatielli
  • Orecchiette z kremem brokułowym, serem Pecorino i konfotoanymi pomidorkami cherry
  • Strascinati z kiełbaską, pomidorami i serem ricotta
  • Strozzapreti pasticciati z mięsem, pomidorami i czerwonym
  • Cavatelli z fasolką i małżami
  • Scialatielli z różnego rodzaju małżami, oliwkami, chilli, kaparami i pomidorkami cherry
Udostępnij26
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra