• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

PASTA TOP

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 30 marca 2019 GODZ.: 19:00 - 23:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 30 marca 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory,ul. Mińska 25).

Na pytanie, z jakim krajem kojarzy się makaron, z pewnością każdy odpowie bez chwili zawahania. Część kultury, jaką jest słynna pasta, uwielbia większość turystów odwiedzających Włochy, a dla samych mieszkańców pełni funkcję społeczną, tak jak poranna kawa. Poza pizzą makarony są podstawą kuchni tego kraju, a wszelkie sekrety, według których przygotowuje się potrawy z ich udziałem, przekazywane są z pokolenia na pokolenie. W zależności od regionu, robi się je inaczej, wykorzystując także inną mąkę. Jedno jest pewne – gotowane są zawsze al dente, czyli na półtwardo. Poza tym liczy się kształt pasty, do którego dostosowany jest sos i pozostałe dodatki. Nie jest to takie proste, dlatego zapraszamy na warsztat, gdzie Marco przypomni Wam podstawowe receptury na najbardziej popularne potrawy z makaronem. Po tym wieczorze już każdy z Was będzie mógł poszczycić się mistrzowskim wykonaniem bolognese, linguine czy deserem zuppa inglese! Mniam!

Dania przygotujecie pod czujnym okiem Marco Ghia, makarony dostarczy Barilla, a przyrządzenie potraw umożliwią Wam innowacyjne oraz intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Spaghetti Barilla n.5 all’amatriciana - z boczkiem, pomidorami i serem Pecorino
  • Rigatoni Barilla alla carbonara z jajkiem, Parmigiano Reggiano, Pecorino oraz czarnym pieprzem
  • Tagliatelle Barilla z ragout alla Bolognese, czyli w stylu bolońskim
  • Bavette Barilla n.13 z aromatycznym pesto bazyliowym
  • Zuppa Inglese z bitą śmietaną, czyli ciastko biszkoptowe podawane z kremem czekoladowym i waniliowym
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra