Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 8 grudnia 2018 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Warsztaty kulinarne z piwnymi smakami to okazja do spróbowania piwa rzemieślniczego i sprawdzenia w praktyce, jak wykorzystać je do gotowania. Dlaczego właśnie piwo? Ten złoty trunek używany do przyrządzania potraw wzmacnia smak składników, pomagając im lepiej się wyróżnić, a w przypadku mięsa – zmiękcza go. Ciemne piwo stout o bogatym smaku także świetnie odda swój aromat i uczyni niektóre potrawy jeszcze ciekawszymi. To tylko dwa piwno-kulinarne tajniki – resztę przekaże Marco i nauczy Was, jak prawidłowo używać piwa do gotowania.
Na warsztatach przygotujecie m.in. stek-burger z karmelizowaną cebulą, policzki wieprzowe z włoskim dżemem wiśniowym, a w wersji słodkiej piwne Tiramisu!
Zabierzcie na warsztaty swoje pojemniki na żywność. Jeżeli coś zostanie z naszej wspólnej biesiady, będziecie mogli zabrać jedzenie do domu i poczęstować swoich bliskich pysznościami przygotowanymi w naszej Akademii!
Ze względu na serwowany alkohol, warsztat dedykowany jest dla osób pełnoletnich.
Wyjątkową atmosferę i pyszne dania gwarantuje Marco Ghia, a kraftowe piwo – browar Inne Beczki. W gotowaniu pomoże nowoczesne zaplecze kuchenne od marki Whirlpool z innowacyjnymi oraz intuicyjnymi sprzętami do zabudowy z najnowszej linii W Collection.
Menu:
- Stek-burger z karmelizowaną cebulką i masłem ziołowym
- Kukurydziane tortille z rybą Hot Hot
- Policzki wieprzowe z włoskim dżemem wiśniowym
- Słodko – słone ciastka z piwem
- Steki z kalafiora w ziołowej skorupce
- Piwne Tiramisu