• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

PIWNE SMAKI

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 8 grudnia 2018 GODZ.: 19:00 - 23:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 8 grudnia 2018 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Warsztaty kulinarne z piwnymi smakami to okazja do spróbowania piwa rzemieślniczego i sprawdzenia w praktyce, jak wykorzystać je do gotowania. Dlaczego właśnie piwo? Ten złoty trunek używany do przyrządzania potraw wzmacnia smak składników, pomagając im lepiej się wyróżnić, a w przypadku mięsa – zmiękcza go. Ciemne piwo stout o bogatym smaku także świetnie odda swój aromat i uczyni niektóre potrawy jeszcze ciekawszymi. To tylko dwa piwno-kulinarne tajniki – resztę przekaże Marco i nauczy Was, jak prawidłowo używać piwa do gotowania.

Na warsztatach przygotujecie m.in. stek-burger z karmelizowaną cebulą, policzki wieprzowe z włoskim dżemem wiśniowym, a w wersji słodkiej piwne Tiramisu!

Zabierzcie na warsztaty swoje pojemniki na żywność. Jeżeli coś zostanie z naszej wspólnej biesiady, będziecie mogli zabrać jedzenie do domu i poczęstować swoich bliskich pysznościami przygotowanymi w naszej Akademii!

Ze względu na serwowany alkohol, warsztat dedykowany jest dla osób pełnoletnich.

Wyjątkową atmosferę i pyszne dania gwarantuje Marco Ghia, a kraftowe piwo – browar Inne Beczki. W gotowaniu pomoże nowoczesne zaplecze kuchenne od marki Whirlpool z innowacyjnymi oraz intuicyjnymi sprzętami do zabudowy z najnowszej linii W Collection.

 

Udostępnij21
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Stek-burger z karmelizowaną cebulką i masłem ziołowym
  • Kukurydziane tortille z rybą Hot Hot
  • Policzki wieprzowe z włoskim dżemem wiśniowym
  • Słodko – słone ciastka z piwem
  • Steki z kalafiora w ziołowej skorupce
  • Piwne Tiramisu
Udostępnij21
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra