Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 7 października, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Pizza i focaccia dla smakosza to kurs kulinarny, podczas którego Marco Ghia nauczy Was jak przygotować różnego rodzaju ciasto na pizzę oraz focaccię. Przygotujecie wspólnie te smakowite włoskie placki z różnymi dodatkami, a Marco pokaże Wam jak je piec, aby za każdym razem Wasza domowa pizza i focaccia były równie pyszne, jak we włoskiej Trattorii. Najlepsze jakościowo dodatki, trochę włoskiego temperamentu, miłość do gotowania i prawdziwa włoska uczta gotowa!
Szef Akademii Kulinarnej Whirlpool dopilnuje, by każdy z uczestników kursu wyszedł z wielkim uśmiechem na twarzy. Dzięki sprzętowi do zabudowy marki Whirlpool ten plan powiedzie się na 100%.
Menu:
- Ciasto rzymskie
- Ciasto z mąką gryczaną
- Ciasto na focaccię
- Pizza z kremem z ciecierzycy, Mortadellą i Burratą
- Pizza al Grano Saraceno speck Asiago, czyli pizza na mące gryczanej z asiago i speck
- Pizza z orzechami, gruszką i gorgonzolą
- Fociaccia z ricottą, ndują i persymoną
- Pizza ortolana