• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin
warsztaty kulinarne pizza

PIZZA I PIWO

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 31 maja 2019 GODZ.: 19:00 - 23:00

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 31 maja 2019, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Lubicie robić pizzę? A foccacię? A może jeszcze nie mieliście takiej okazji? To świetnie trafiliście. Warsztat, na którym pokażemy Wam jak nieskomplikowanie przygotować takie wypieki jest właśnie dla Was.  Cristina zapozna Was z recepturami, które bez problemu wykorzystacie później w domu. Podczas spotkania będziecie się na pewno świetnie bawić, ale i smacznie spędzać czas. Przygotujcie brzuchy na prawdziwą ucztę. Raz można! W trakcie warsztatów będą serwowane piwa – Inne Beczki. Do miłego zobaczenia!

Zabierzcie ze sobą własne pojemniki na żywność. Jeśli coś zostanie ze wspólnej biesiady, będziecie mogli wziąć pyszności do domów.

UWAGA! Z uwagi na to, że będzie serwowany alkohol, w warsztacie mogą brać udział osoby w wieku 18+.

Waszą przewodniczką w świecie pizzy będzie Cristina, piwo dostarczą Inne Beczki, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

Udostępnij2
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Podstawowe ciasto na pizzę i focaccię o stopniu wilgotności 60-80 %
  • Focaccia barese, czyli typowa foccacia z Bari (Apulia) na cieście ziemniaczanym z pomidorami, oregano i oliwą extra vergine
  • Mini focaccie tysiąca smaków z pomidorami, cukinią, rozmarynem, oliwkami, kaparami, anchois i mozzarellą
  • Panzerotti pugliese, czyli mini smażone calzone nadziewane mozzarellą, pomidorami pelati i oregano
  • Pizza z czerwonym winem, kremem warzywnym, mozzarellą oraz tymiankiem
  • Czarna pizza z atramentem ośmiornicy, z baby ośmiorniczkami w sosie pomidorowym, pietruszką i serem Pecorino Romano DOP
Udostępnij2
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra