Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 31 maja 2019, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Lubicie robić pizzę? A foccacię? A może jeszcze nie mieliście takiej okazji? To świetnie trafiliście. Warsztat, na którym pokażemy Wam jak nieskomplikowanie przygotować takie wypieki jest właśnie dla Was. Cristina zapozna Was z recepturami, które bez problemu wykorzystacie później w domu. Podczas spotkania będziecie się na pewno świetnie bawić, ale i smacznie spędzać czas. Przygotujcie brzuchy na prawdziwą ucztę. Raz można! W trakcie warsztatów będą serwowane piwa – Inne Beczki. Do miłego zobaczenia!
Zabierzcie ze sobą własne pojemniki na żywność. Jeśli coś zostanie ze wspólnej biesiady, będziecie mogli wziąć pyszności do domów.
UWAGA! Z uwagi na to, że będzie serwowany alkohol, w warsztacie mogą brać udział osoby w wieku 18+.
Waszą przewodniczką w świecie pizzy będzie Cristina, piwo dostarczą Inne Beczki, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Podstawowe ciasto na pizzę i focaccię o stopniu wilgotności 60-80 %
- Focaccia barese, czyli typowa foccacia z Bari (Apulia) na cieście ziemniaczanym z pomidorami, oregano i oliwą extra vergine
- Mini focaccie tysiąca smaków z pomidorami, cukinią, rozmarynem, oliwkami, kaparami, anchois i mozzarellą
- Panzerotti pugliese, czyli mini smażone calzone nadziewane mozzarellą, pomidorami pelati i oregano
- Pizza z czerwonym winem, kremem warzywnym, mozzarellą oraz tymiankiem
- Czarna pizza z atramentem ośmiornicy, z baby ośmiorniczkami w sosie pomidorowym, pietruszką i serem Pecorino Romano DOP