Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 10 sierpnia 2019, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Pierwsze danie, które przychodzi Wam na myśl jeśli mówimy o kuchni włoskiej? Pizza! Ten pokochany przez miliony ludzi na całym świecie placek, choć dość prosty w przygotowaniu, może sprawić wiele problemów. Ale od czego jesteśmy my? Na warsztatach poświęconych pizzy nasza Cristina zdradzi Wam sekrety włoskiego szefa kuchni i nauczy przygotowywać smaczną, oryginalny “placek” w domu. Przyrządzicie także focaccię. Poznacie różnice w ciastach, komponowaniu dodatków i przekonacie się, czego naprawdę nie wypada dodawać do prawdziwej pizzy włoskiej. Będzie wesoło, aromatycznie i sycąco!
W przygotowaniu potraw instrukcji udzieli Wam Cristina, mąki zapewnią Polskie Młyny, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Podstawowe ciasto na pizzę o różnym stopniu wilgotności
- Wysoka focaccia przekładana sałatą rzymską i szynką parmeńską
- Pinsa romana z włoską mortadellą, serem Provolone i rukolą
- Klasyczna pizza z sosem pomidorowym, bakłażanem, serem Parmigiano Reggiano oraz bazylią
- Małe focaccie z cebulką, rozmarynem i pikantną włoską salami