Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 13 lipca 2019, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Nadeszła wreszcie pora na pizzę w letniej odsłonie! Tyle, ile produktów, ile pomysłów i nieskończonej pasji do gotowania jaką ma Cristina i zwolennicy pizzy, tyle sposobów na jej przygotowanie. Pamiętajcie, że warianty nigdy się nie kończą, a na naszych warsztatach to już na pewno. Tym razem będziecie mogli rozkoszować się w większej mierze dodatkami, jakie użyjecie: kwiaty cukinii, pyszna szynka, świeże zioła, kolorowe warzywa…czy nie brzmi to wyjątkowo smacznie? Przygotujecie także prawdziwą pizzę alla canapa – co pozostawimy niespodzianką. Do zobaczenia.
Przygotowania smakowitej i wyjątkowej pizzy letniej nauczy Was Cristina Catese, mąki wysokiej jakości zapewnią Polskie Młyny, a nowoczesne zaplecze kuchenne z innowacyjnymi oraz intuicyjnymi sprzętami do zabudowy z najnowszej linii W Collection zapewni marka Whirlpool.
Menu:
- Pinsa z kwiatami cukinii, anchois i serem mozzarella
- Pizza z pomidorkami ciliegini, rukolą i szynką parmeńską
- Pizza alla Danubio - z bakłażanem, serem mozzarella, Parmigiano Reggiano, pomidorami, prosciutto i oregano
- Frusta Sorrentina, czyli tradycyjna pizza z Sorrento z bazylią, pomidorami i oryginalnym serem mozzarella di bufala
- Pizza z mąką konopną, serem mozzarella, bazylią, kolorowymi paprykami i bakłażanem