• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

PIZZA NA LATO

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 6 lipca 2018 GODZ.: 19 - 23

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 6 lipca 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).


Wakacyjny czas umilimy Wam kursem gotowania dla prawdziwych smakoszy pizzy. Jeśli tak samo jak my uwielbiacie ten włoski klasyk i chcielibyście nauczyć się go prawidłowo przygotowywać w warunkach domowych, zapraszamy na zajęcia z Marco. Na początku opowie Wam o różnicy pomiędzy ciastami, czym się różni to na pizzę rzymską od neapolitańskiego, a także pokaże jak zrobić ciasto na focaccię. Użyjecie do tego różnego rodzaju mąk, a szef kuchni zdradzi Wam tajemnice idealnej domowej pizzy.
Lato rządzi się swoimi prawami, dlatego też przygotujecie letnie smaki i połączenia, będzie świeżo, kolorowo, czasami klasycznie, ale przede wszystkim bardzo smacznie.
Zapraszamy Was do naszej gwarnej kuchni, gdzie poczujecie się jak we włoskim domu.
Po intensywnej pracy i ugniataniu ciasta, przy wspólnym stole spróbujecie swoich wypieków.

Marco Ghia nauczy Was, jak przygotować włoską pizzę w letnim wydaniu, a w przygotowaniu potraw pomoże nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy marki Whirlpool oraz profesjonalnymi mikserami, blenderami i malakserami marki KitchenAid.

Do gotowania będziemy wykorzystywać najwyższej jakości oliwę z oliwek Monini oraz produkty marki Barilla. O naturalną wodę źródlaną zadba Sanpellegrino, a orzeźwiające napoje dostarczy Schweppes. Wyśmienitą włoską kawę zaserwuje marka Illy.

Chcecie wspólnie z nami zadbać o środowisko? Zabierzcie na warsztaty swoje domowe pojemniki na żywność i poczęstujcie bliskich Waszymi pysznościami przygotowanymi w naszej Akademii!

Udostępnij3
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Różne rodzaje ciast: ciasto rzymskie na pizzę, ciasto z mąką gryczaną, ciasto na focaccię
  • Pizza z indykiem w sosie tuńczykowym z prażonym sezamem i kaparami
  • Pizza z ricottą, świeżym szpinakiem, pomidorami, kaparami, chili i krążkami cebuli
  • Pizza ze świeżymi figami i Prosciutto di Parma
  • Pizza z anchovies, kaparami, czosnkiem i rozmarynem
  • Pizza łososiem marynowanym w sosie sojowym, prażonym sezamem i serem Provola
Udostępnij3
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra