Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 6 lipca 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Wakacyjny czas umilimy Wam kursem gotowania dla prawdziwych smakoszy pizzy. Jeśli tak samo jak my uwielbiacie ten włoski klasyk i chcielibyście nauczyć się go prawidłowo przygotowywać w warunkach domowych, zapraszamy na zajęcia z Marco. Na początku opowie Wam o różnicy pomiędzy ciastami, czym się różni to na pizzę rzymską od neapolitańskiego, a także pokaże jak zrobić ciasto na focaccię. Użyjecie do tego różnego rodzaju mąk, a szef kuchni zdradzi Wam tajemnice idealnej domowej pizzy.
Lato rządzi się swoimi prawami, dlatego też przygotujecie letnie smaki i połączenia, będzie świeżo, kolorowo, czasami klasycznie, ale przede wszystkim bardzo smacznie.
Zapraszamy Was do naszej gwarnej kuchni, gdzie poczujecie się jak we włoskim domu.
Po intensywnej pracy i ugniataniu ciasta, przy wspólnym stole spróbujecie swoich wypieków.
Marco Ghia nauczy Was, jak przygotować włoską pizzę w letnim wydaniu, a w przygotowaniu potraw pomoże nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy marki Whirlpool oraz profesjonalnymi mikserami, blenderami i malakserami marki KitchenAid.
Do gotowania będziemy wykorzystywać najwyższej jakości oliwę z oliwek Monini oraz produkty marki Barilla. O naturalną wodę źródlaną zadba Sanpellegrino, a orzeźwiające napoje dostarczy Schweppes. Wyśmienitą włoską kawę zaserwuje marka Illy.
Chcecie wspólnie z nami zadbać o środowisko? Zabierzcie na warsztaty swoje domowe pojemniki na żywność i poczęstujcie bliskich Waszymi pysznościami przygotowanymi w naszej Akademii!
Menu:
- Różne rodzaje ciast: ciasto rzymskie na pizzę, ciasto z mąką gryczaną, ciasto na focaccię
- Pizza z indykiem w sosie tuńczykowym z prażonym sezamem i kaparami
- Pizza z ricottą, świeżym szpinakiem, pomidorami, kaparami, chili i krążkami cebuli
- Pizza ze świeżymi figami i Prosciutto di Parma
- Pizza z anchovies, kaparami, czosnkiem i rozmarynem
- Pizza łososiem marynowanym w sosie sojowym, prażonym sezamem i serem Provola