• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

PIZZA I NADZIEWANA FOCACCIA

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 6 kwietnia 2018 GODZ.: 19 - 23

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 6 kwietnia 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).

 

Pizza i focaccia to sztandarowe warsztaty Akademii Kulinarnej Whirlpool. Cieszą się dużym zainteresowaniem dzięki prawdziwym włoskim smakom, a uczestnicy gotują wspólnie te tradycyjne placki w atmosferze gwarnego włoskiego domu.
Na kursie przygotujecie ciasto na pizzę oraz na focaccię, którą będziecie nadziewać różnymi dodatkami. Cristina, prawdziwa Rzymianka z krwi i kości, pokaże Wam tajniki włoskiej kuchni, abyście mogli zaskoczyć swoich gości:) Będziecie ugniatać bazowe ciasto na pizzę i focaccie, ale także jego różne wariacje – dla bezglutenowców również znajdzie się coś pysznego!
Ręce będziecie mieć całe w mące, popracujecie intensywnie przy ugniataniu ciasta, a, co najlepsze, na koniec, przy wspólnym stole, spróbujecie swoich wypieków! Cristina odpowie na Wasze pytania i wątpliwości, a także podzieli się kuchennymi ciekawostkami.
Czekamy na Was!

Cristina Catese nauczy Was jak przygotować tradycyjne włoskie placki, a pomoże jej w tym nowoczesne zaplecze kuchenne, z niezawodnymi sprzętami do zabudowy marki Whirlpool.

Udostępnij16
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Bazowe ciasto na focaccie
  • Focaccia z sałatką, anchovies i czarnymi oliwkami
  • Focaccia Locatelli - wysoka, miękka i gąbczasta focaccia
  • Focaccine z ciasta z dodatkiem ziemniaków
  • Pizza smażona na patelni
  • Pizza z ciasta bezglutenowego
Udostępnij16
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra