Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 6 kwietnia 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).
Pizza i focaccia to sztandarowe warsztaty Akademii Kulinarnej Whirlpool. Cieszą się dużym zainteresowaniem dzięki prawdziwym włoskim smakom, a uczestnicy gotują wspólnie te tradycyjne placki w atmosferze gwarnego włoskiego domu.
Na kursie przygotujecie ciasto na pizzę oraz na focaccię, którą będziecie nadziewać różnymi dodatkami. Cristina, prawdziwa Rzymianka z krwi i kości, pokaże Wam tajniki włoskiej kuchni, abyście mogli zaskoczyć swoich gości:) Będziecie ugniatać bazowe ciasto na pizzę i focaccie, ale także jego różne wariacje – dla bezglutenowców również znajdzie się coś pysznego!
Ręce będziecie mieć całe w mące, popracujecie intensywnie przy ugniataniu ciasta, a, co najlepsze, na koniec, przy wspólnym stole, spróbujecie swoich wypieków! Cristina odpowie na Wasze pytania i wątpliwości, a także podzieli się kuchennymi ciekawostkami.
Czekamy na Was!
Cristina Catese nauczy Was jak przygotować tradycyjne włoskie placki, a pomoże jej w tym nowoczesne zaplecze kuchenne, z niezawodnymi sprzętami do zabudowy marki Whirlpool.
Menu:
- Bazowe ciasto na focaccie
- Focaccia z sałatką, anchovies i czarnymi oliwkami
- Focaccia Locatelli - wysoka, miękka i gąbczasta focaccia
- Focaccine z ciasta z dodatkiem ziemniaków
- Pizza smażona na patelni
- Pizza z ciasta bezglutenowego