Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 11 maja 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Znudziła Wam się już klasyczna pizza? Macie ochotę na coś nowego? Proponujemy Wam kurs kulinarny, na którym nauczycie się przygotowywać włoskie placki, ale z delikatną wariacją. Użyjecie do tego różnych mąk i zobaczycie, że można z nich stworzyć prawdziwe cuda. W ruch pójdzie mąka z ciecierzycy, mąka z konopi, owsiana, czy orkiszowa, użyjecie również węgla aktywnego do pizzy na czarnym cieście. Dodatki na ciasto również nie będą banalne i nudne – znajdą się wędzone kiełbaski, buraki, gruszki i włoskie sery. Czeka na Was świetna zabawa, pyszne smaki i dużo inspiracji. Zobaczycie jak przygotowywać pizzę w warunkach domowych, która zaskoczy Wasze podniebienia, a następnie będziecie mogli zadziwić Waszych gości na domowych imprezach!
Marco Ghia nauczy Was, jak przygotować zakręcone włoskie pizze, a w przygotowaniu potraw pomoże nowoczesne zaplecze kuchenne, z niezawodnymi sprzętami do zabudowy marki Whirlpool oraz profesjonalnymi mikserami i blenderami marki KitchenAid.
Menu:
- Pizza śródziemnomorska z mąki z ciecierzycy
- Pizza z mąki z konopi z gruszkami i serem Gorgonzola
- Pizza z mąki owsianej z wędzonymi kiełbaskami i serem Asiago
- Pizza orkiszowa z burakami i serem Stracchino
- Pizza margherita na czarnym cieście
- Pizza pszenna z wędzoną papryką, Parmigiano Reggiano i jajkami