• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

PIZZA Z RÓŻNYMI ODMIANAMI POMIDORÓW

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 11 stycznia 2019 GODZ.: 19:00 - 23:00

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 11 stycznia 2019, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Czy zgodzicie się z tym, że pizza to jedna z ulubionych potraw kuchni włoskiej? My jesteśmy tego pewni. Jest tyle sposobów jej przyrządzenia, że może nie wystarczyć życia, by wszystkich skosztować! Podczas tych warsztatów, kiedy na rynku trudno o dojrzałe i aromatyczne pomidory, pokażemy Wam, które z nich można użyć do konkretnej pizzy, m.in. pelati, czyli bez skórek, passaty – przecieru pomidorowego, czy też koncentratu. Zastosujecie produkty z wyjątkową odmianą pomidorów uprawianą wyłącznie w rejonie Agro Sarnese Nocerino w Kampanii – na wulkanicznych glebach u stóp Wezuwiusza, poznacie pomidory ze słonecznych rejonów Parmy i innych południowych regionów Włoch.

Których pomidorów do jakiej pizzy warto użyć, nauczy Was Cristina Catese, mąki wysokiej jakości zapewnią Polskie Młyny, wachlarz wyboru pomidorów – Mutti, a nowoczesne zaplecze kuchenne z innowacyjnymi oraz intuicyjnymi sprzętami do zabudowy z najnowszej linii W Collection zapewnia – marka Whirlpool. Do potraw zaserwujemy piwo marki Inne Beczki.

Zapraszamy także na kolejne warsztaty z pizzą w lutym:

DZIEŃ PIZZY

Udostępnij30
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Podstawowe ciasto na pizzę
  • Calzone z mozzarellą, drobno krojonymi pomidorami polpa Mutti i bazylią
  • Pizza nadziewana friarielli, kiełbaską i pomidorami z San Marzano ChNP
  • Wegetariańskie calzone z pomidorami koktajlowymi ciliegini Mutti
  • Pizza z boczkiem, bakłażanem, przecierem pomidorowym passata Mutti i mozzarellą
Udostępnij30
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra