Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 11 stycznia 2019, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Czy zgodzicie się z tym, że pizza to jedna z ulubionych potraw kuchni włoskiej? My jesteśmy tego pewni. Jest tyle sposobów jej przyrządzenia, że może nie wystarczyć życia, by wszystkich skosztować! Podczas tych warsztatów, kiedy na rynku trudno o dojrzałe i aromatyczne pomidory, pokażemy Wam, które z nich można użyć do konkretnej pizzy, m.in. pelati, czyli bez skórek, passaty – przecieru pomidorowego, czy też koncentratu. Zastosujecie produkty z wyjątkową odmianą pomidorów uprawianą wyłącznie w rejonie Agro Sarnese Nocerino w Kampanii – na wulkanicznych glebach u stóp Wezuwiusza, poznacie pomidory ze słonecznych rejonów Parmy i innych południowych regionów Włoch.
Których pomidorów do jakiej pizzy warto użyć, nauczy Was Cristina Catese, mąki wysokiej jakości zapewnią Polskie Młyny, wachlarz wyboru pomidorów – Mutti, a nowoczesne zaplecze kuchenne z innowacyjnymi oraz intuicyjnymi sprzętami do zabudowy z najnowszej linii W Collection zapewnia – marka Whirlpool. Do potraw zaserwujemy piwo marki Inne Beczki.
Zapraszamy także na kolejne warsztaty z pizzą w lutym:
Menu:
- Podstawowe ciasto na pizzę
- Calzone z mozzarellą, drobno krojonymi pomidorami polpa Mutti i bazylią
- Pizza nadziewana friarielli, kiełbaską i pomidorami z San Marzano ChNP
- Wegetariańskie calzone z pomidorami koktajlowymi ciliegini Mutti
- Pizza z boczkiem, bakłażanem, przecierem pomidorowym passata Mutti i mozzarellą