Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma
przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 23 marca 2019, od
19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Wywodząca się z kuchni włoskiej pizza występuje w tysiącach różnych wariacji. Dzięki temu każdy smakosz, ale i ten, który nie jest jej wielkim miłośnikiem, może znaleźć coś dla siebie! Były już różne rodzaje pomidorów, celebrowanie Dnia Pizzy, ale nam i naszym gościom wciąż za mało! Dlatego z przyjemnością organizujemy kolejną przygodę z tym niezwykłym plackiem, tym razem z wykorzystaniem różnych serów włoskich. Będziecie mieli możliwość wypróbowania sera Gorgonzola na pizzy rustykalnej, a z kolei pizza czarna, której ciasto zabarwimy naturalnym węglem, będzie Was kusiła aromatycznym serem Scamorza. Przybywajcie!
Wspaniałą atmosferę i przepyszne potrawy gwarantuje Cristina Catese, sery zapewni Nuova Castelli, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Podstawowe ciasto o różnym stopniu wilgotności (60% - 80%)
- Pinsa romana, czyli pizza z serem Provolone i włoską mortadelą z pistacjami
- Rustykalna pizza z dynią, porem, boczkiem i serem Gorgonzola Dolce DOP
- Montanare, czyli smażone mini pizze z pomidorkami ciliegini, bazylią i serem Pecorino
- Pizza alla diavola z pikantną salami i mozarellą
- Czarna pizza z węglem aktywnym, pomidorkami, serem wędzonym Scamorza i oregano