Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 8 sierpnia 2020r od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Uwielbiamy pizzę! Jej chrupkość, zapach i prostotę. Co powiecie na pizzę w wersji wegetariańskiej? Lato to idealny moment na eksperymentowanie z całą gamą dostępnych na ryneczku warzyw. W związku z czym, zapraszamy Was na wyjątkowe warsztaty! Nasza włoska szefowa kuchni Cristina przybliży wam tajniki prawdziwego pizzaiolo! Nauczy Was wyrabiać podstawowe ciasto na pizzę oraz tworzyć pyszne i kolorowe kombinacje na bazie sezonowych warzyw i wegańskiego sera. Będzie pysznie i energetycznie!
Menu:
- Podstawowe ciasto na pizzę o 60% i 70 % stopniu hydracji
- Pizza rustykalna z cukiniami i wegańskim serem
- Pizza z bakłażanem, sosem pomidorowym, serem Parmigiano Reggiano ChNP, mozzarellą i bazylią
- Pizza z pieczoną papryką, czerwoną cebulą, ricottą i kolendrą
- Pizza alla scarola, czyli pizza faszerowana sałatką frisee z oliwkami, chili
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Smaczne i zróżnicowane pomysły na pizzę wegetariańską przybliży Wam Cristina, a w przygotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.