Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 8 lutego 2020, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Nie od dziś wiadomo, że pizza to jedna z ulubionych potraw kuchni włoskiej w naszym kraju. My jesteśmy tego pewni i organizujemy po raz kolejny spotkanie dedykowane włoskiej pizzy – jest tyle sposobów jej przyrządzenia, że może nie wystarczyć życia, by wszystkich skosztować! Podczas nadchodzących warsztatów zimowych, kiedy na rynku trudno o dojrzałe i aromatyczne pomidory, pokażemy Wam, które z nich można użyć do konkretnej pizzy, m.in. San Marzano, passaty czy ciliegino. W przygotowaniu pizzy zastosujecie produkty wysokiej jakości, które zainspirują Was do kreowania tych pysznych placków właśnie tak chłodną porą, kiedy nie mamy dostępu do świeżych pomidorów. Będzie przepysznie i energetycznie!
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Których pomidorów do jakiej pizzy warto użyć nauczy Was Cristina Catese, produkty pomidorowe dostarczy Mutti, a nowoczesne zaplecze kuchenne z innowacyjnymi oraz intuicyjnymi sprzętami do zabudowy z najnowszej linii W Collection zapewnia – marka Whirlpool.
Menu:
- Podstawowe ciasto na pizzę o różnym stopniu nawodnienia
- Pinsa romana z szynką parmeńską, rukolą i passatą pomidorową Mutti
- Rustykalna pizza alla putanesca z anchois, kaparami, czarnymi oliwkami i pomidorami San Marzano Mutti
- Czarna pizza z ośmiorniczkami i pomidorami ciliegino Mutti
- Pizza alla diavola z pikantną wędliną, peperoni i polpą pomidorową Mutti