• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

PIZZA Z RÓŻNYMI RODZAJAMI POMIDORÓW

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 8 lutego 2020 GODZ.: 11:00 - 15:00

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 8 lutego 2020, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Nie od dziś wiadomo, że pizza to jedna z ulubionych potraw kuchni włoskiej w naszym kraju. My jesteśmy tego pewni i organizujemy po raz kolejny spotkanie dedykowane włoskiej pizzy – jest tyle sposobów jej przyrządzenia, że może nie wystarczyć życia, by wszystkich skosztować! Podczas nadchodzących warsztatów zimowych, kiedy na rynku trudno o dojrzałe i aromatyczne pomidory, pokażemy Wam, które z nich można użyć do konkretnej pizzy, m.in. San Marzano, passaty czy ciliegino. W przygotowaniu pizzy zastosujecie produkty wysokiej jakości, które zainspirują Was do kreowania tych pysznych placków właśnie tak chłodną porą, kiedy nie mamy dostępu do świeżych pomidorów. Będzie przepysznie i energetycznie!

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.

Których pomidorów do jakiej pizzy warto użyć nauczy Was Cristina Catese, produkty pomidorowe dostarczy Mutti, a nowoczesne zaplecze kuchenne z innowacyjnymi oraz intuicyjnymi sprzętami do zabudowy z najnowszej linii W Collection zapewnia – marka Whirlpool.

Udostępnij3
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Podstawowe ciasto na pizzę o różnym stopniu nawodnienia
  • Pinsa romana z szynką parmeńską, rukolą i passatą pomidorową Mutti
  • Rustykalna pizza alla putanesca z anchois, kaparami, czarnymi oliwkami i pomidorami San Marzano Mutti
  • Czarna pizza z ośmiorniczkami i pomidorami ciliegino Mutti
  • Pizza alla diavola z pikantną wędliną, peperoni i polpą pomidorową Mutti
Udostępnij3
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra