Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 19 września 2020r od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Ser to nieodłączny składnik niemal każdej pizzy. Idealnie łączy się z dodatkami mięsnymi jak i warzywami. Podczas warsztatów kulinarnych w naszej Akademii będziecie mogli nauczyć się wyrabiać pizzę od podstaw i dowiecie się jak łączyć ją z nietypowymi dodatkami. Zasmakujecie w delikatniej Mozzarelli di Buffala Campana ChNP jak i w bardziej wyrazistej Gorgonzoli Dolce ChNP. Po tych warsztatach, każdy z was stanie się specem w wypiekaniu pizzy z różnymi włoskimi serami!
Menu:
- Podstawowe ciasto na pizzę o 60% i 70% hydratacji
- Pizza z Mozzarellą di Bufala Campana ChNP, kiełbaską i cykorią
- Pizza z kremem z ziemniaków, Gorgonzolą Dolce ChNP i prawdziwkami
- Pizza all’Amatriciana z guanciale i Pecorino Romano ChNP
- Calzone z pieca z ricottą i salami
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.