Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 20 czerwca 2020r od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Pizza to zdecydowanie najbardziej rozpoznawalne na świecie włoskie danie. Jest szybka w przygotowaniu, prosta w zjedzeniu i, dzięki swoim różnym formom, trafia w gusta zarówno amatorów chrupkiego ciasta, jak i pulchnych placków. Podczas warsztatów z Cristiną wykorzystacie wędliny marki Galbani, dzięki czemu odnajdziecie wiele ciekawych inspiracji i wskazówek na to, jak stworzyć smaczną i aromatyczną włoską pizzę. Będzie przepysznie i energetycznie!
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Miłą i wesołą atmosferę zapewni Cristina, wysokiej jakości włoskie wędliny Galbani dostarczy North Coast, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Podstawowe ciasto na pizzę o 60% i 70% hydratacji
- Pinsa romana z Mortadellą Galbani i pikantnym serem Provolone ChNP
- Pizza z Mozzarellą i Prosciutto Cotto ChNP Galbani
- Pizza rustykalna z kalafiorem, cebulą i Prosciutto Cotto ChNP Galbani
- Pizza z mąki razowej z cykorią i Prosciutto Crudo ChNP Galbani
- Pizza fantasia z różnymi rodzajami wędlin Galbani