• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

Podroby po toskańsku

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 10 listopada 2018 GODZ.: 11 - 15

Marco Ghia szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 10 listopada 2018, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Kuchnia toskańska – prosta, nieskomplikowana, ale za to pełna smaku, mająca swój wyjątkowy i niepowtarzalny urok. Obfituje w wiele dań, które są charakterystyczne dla tego regionu – jedyny w swoim rodzaju, lekko czerstwy chleb bez dodatku soli, który dodawany jest do różnych potraw. Toskania słynie również z makaronów, a dokładnie pici, który przypomina grube spaghetti. Kuchnia obfituje również w mięsne potrawy, przede wszystkim dziczyznę i drób, a także podroby. To właśnie te ostatnie będziecie przygotowywać na kursie z Marco, który pokaże, że części mięsa, które u nas nie cieszą się wielką popularnością również mogą być pyszne.
Wspólnie przygotujecie tradycyjną potrawę toskańską, czyli florentine panino al lampredotto, czyli kanapki z gotowanym żołądkiem wołowym, a także flaczki po florencku – gęste i rozgrzewające, pulpeciki z policzków i ozorków, crostini z pate’ z wątróbki a na deser migdałowe ciasteczka prosto ze Sieny.
Zapraszamy na rozgrzewający i pełen smaków kurs kulinarny!

O pyszne podroby zadba Marco Ghia, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.

Dla uczestników będziemy mieli niespodziankę na ugaszenie pragnienia w postaci piw z browaru rzemieślniczego Inne Beczki. Ze względu na serwowany alkohol, warsztat dedykowany jest dla osób pełnoletnich.

Zabierzcie na warsztaty swoje domowe pojemniki na żywność. Jeżeli coś zostanie z naszej wspólnej biesiady, będziecie mogli zabrać jedzenie do domu i poczęstować swoich bliskich pysznościami przygotowanymi w naszej Akademii!

 

Udostępnij8
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Pulpeciki z policzków i ozorów wołowych z domowym majonezem
  • Florentine panino al lampredotto –najsłynniejszy toskański street food, czyli kanapka z gotowanym żołądkiem wołowym
  • Flaki po florencku
  • Crostini z pate’ z kurzej wątróbki
  • Migdałowe ciasteczka toskańskie prosto ze Sieny
Udostępnij8
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra