• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

PODRÓŻ DO WŁOCH: BARBAGIA, SERCE SARDYNII

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 6 sierpnia 2020 GODZ.: 19:00 - 23:00

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na kolację komentowaną, która odbędzie się 6 sierpnia 2020r od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Lubicie podróżować? Marzycie o wakacjach w słonecznej Italii? Jeżeli tak jak my jesteście pasjonatami kultury Italii i tajników tamtejszej kuchni, zapraszamy Was na cykl wyjątkowych wydarzeń! Nasi włoscy szefowie kuchni zabiorą Was w emocjonującą podróż po swoich ulubionych smakach i regionach. A wszystko to przy lampce włoskiego wina w Akademii Kulinarnej Whirlpool!

Sardynia to druga pod względem wielkości wyspa na Morzu Śródziemnym oraz region Włoch, w którym żyje najwięcej stulatków! Co sprawia, że życie na Sardynii jest takie wspaniałe? Góry, morze, a przede wszystkim dobre jedzenie i wino! Podczas wieczoru dedykowanego Sardynii odwiedzimy Barbagie! Jest to magiczny region po środku wyspy otoczony ze wszystkich stron górami i słynący z tradycji pasterskich. Będziecie mieć niepowtarzalną okazję spróbowania takich dań jak pane carasau czy malloredus. A towarzyszyć temu będzie pairing win z Sardynii oraz regionu Barbagia.

Zabieramy Was w podróż po smakach, kolorach i zapachach przepięknej Sardynii! Przygotujcie się na niepowtarzalny wieczór pod chmurką 🙂

Kolację komentowaną Podróż do Włoch: Barbagia serce Sardynii poprowadzi Cristina, a będzie to możliwe dzięki intuicyjnym sprzętom do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool. 

Kolacja obrywa się pod patronatem Włoskiej Izby Handlowej oraz dzięki współpracy z Comune di Belvi, Comune Di Ollolai, Comune di Seulo.

Udostępnij72
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • DO KAŻDEGO DANIA PRZEWIDZIANY JEST PAIRING WIN Z SARDYNII I REGIONU BARGBAGIA
  • Tradycyjny sardyński chleb "pane carasau"z lokalnymi wędlinami, kozimi serami oraz salami z owcy
  • Pane frattau, czyli typowa przekąska z regionu Barbagia na bazie chleba carasau z jajkiem i serem pecorino
  • Malloreddus, czyli klasyczny sardyński makaron z serem i kiełbaską
  • Sardyńska wariacja na temat burgera z chleba carasau, jagnięciną i kozim serem (Burger Barbagia)
  • Lekko grillowany ser pecorino z wyrazistym miodem z drzewa truskawkowego (chruściny jagodnej)
  • Lokalne ciasteczka z regionu Barbagia
Udostępnij72
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra