• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

PODRÓŻ DO WŁOCH: VENETO

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 27 sierpnia 2020 GODZ.: 19:00 - 23:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na KOLACJĘ KOMENTOWANĄ, która odbędzie się 27 sierpnia 2020 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25). 

Lubicie podróżować? Marzycie o wakacjach w słonecznej Italii? Jeżeli tak jak my jesteście pasjonatami kultury Italii i tajników tamtejszej kuchni, zapraszamy Was na cykl wyjątkowych wydarzeń! Nasi włoscy szefowie kuchni zabiorą Was w emocjonującą podróż po swoich ulubionych smakach i regionach. A wszystko to przy lampce włoskiego wina w Akademii Kulinarnej Whirlpool!

Dziś zabieramy Was w podróż po Veneto. Wenecja, gondole i karnawał, to nie wszystko, co znajdziecie w tej części Włoch. Podczas wieczoru dedykowanego Veneto, Marco Ghia zdradzi wiele ciekawostek związanych z kuchnią i historią tej części Włoch. Dowiecie się m.in., co robił w Wenecji Casanova oraz czym są i Bacari. Co więcej, będziecie mieć niepowtarzalną okazję skosztowania lokalnych dań, takich jak sarde in saor czy tiramisu. Wszystko to w towarzystwie regionalnych win z okolic Verony i wywodzącego się z Valdobiadine Prosecco.

Zabierzcie ze sobą dobry humor i dajcie się porwać włoskiej atmosferze! Szykuje się piękny wieczór pod chmurką 😊

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • WINO: BERTANI DUEUVE BIANCO DOC
  • Pesce in saor, czyli ryby w sosie słodko kwaśnym podane z cebulką
  • WINO: BERTANI SOAVE VINTAGE
  • Merluzzo alla vicentina, czyli dorsz alla vicentina
  • WINO: BERTAROSE LINEA CLASSICA BERTANI
  • Carpaccio alla Cipriani, czyli carpaccio wołowe podane z sosem Worcestershire
  • WINO: VALPOLICELLA LINEA CLASSICA BERTANI
  • Bigoli alla salsa, czyli makaron z anchovis
  • WINO: VALPOLICELLA RIPASSO BERTANI
  • Kiełbasa luganega w czerwonym winie
  • WINO: VALDO ORIGINE SPUMANTE BRUT
  • Tiramisu

Na kolację komentowaną: Podróż do Veneto zaprasza Was Marco, wina i produkty dostarczy North Coast, a będzie to możliwe dzięki intuicyjnym sprzętom do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool. 

Cykl spotkań organizowany jest pod patronatem Włoskiej Izby Handlowej.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra