Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 2 lutego, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Na tym wyjątkowym kursie Marco Ghia, prawdziwy znawca produktów włoskich, połączy trzy produkty, bez których prawdziwy Włoch nie mógłby się obyć – wino, ser i czekoladę. Szef kuchni, reprezentujący trzy włoskie konsorcja serowe w Polsce, nauczy Was jak parować 9 rodzajów sera z 6 doskonałymi włoskimi winami i 6 rodzajami czekolad najwyższej jakości. Marco opowie Wam o produktach, ich pochodzeniu, jakości, podpowie na co zwracać uwagę przy ich wyborze, a także pokaże jak wyśmienicie łączyć ze sobą ich smaki i aromaty. Chyba nikt nie ma wątpliwości, że połączenie sera z czekoladą i winem to eksplozja smaków!
Szef Akademii Kulinarnej Whirlpool dopilnuje, by każdy z uczestników kursu wyszedł z wielkim uśmiechem na twarzy. Produkty najwyższej jakości zapewni North Coast oraz Lindt, a dzięki sprzętowi do zabudowy marki Whirlpool ten plan powiedzie się na 100%.
Menu:
- Sery:
- Parmigiano Reggiano DOP 24 miesięczny
- Gorgonzola dolce DOP
- Gorgonzola piccante DOP
- Mozzarella di bufala Campana
- Taleggio DOP
- Ricotta di Pecora Salata
- Pecorino Toscano
- Scamorza affumicata
- Provolone
- `Czekolada:
- EXCELLENCE SEA SALT
- EXCELLENCE ROASTED HAZELNUT
- EXCELLENCE CHILLI
- EXCELLENCE RASPBERRY
- LINDT EXCELLENCE 78%
- LINDT EXCELLENCE LIME
- Wina:
- VIANDANTE MONTECUCCO DOC SANGIOVESE RISERVA. WYTRAWNE. REGION TOSKANIA
- TORRE ROSAZZA FRIULI COLLI ORIENTALI DOC REFOSCO DAL PEDUNCOLO ROSSO. WYTRAWNE. REGION FRIULI WENECJA JULIJSKA
- VALPOLICELLA LINEA CLASSICA BERTANI. WYTRAWNE. REGION WENECJA EUGANEJSKA
- VALPOLICELLA RIPASSO DOC. WYTRAWNE. REGION WENECJA EUGANEJSKA
- DOCG BAROLO WYTRAWNE. REGION PIEMONT COSTA BUSSIA
- AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOCG COLLEZIONE. WYTRAWNE. REGION WENECJA EUGANEJSKA