• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

Połącz wino, ser i czekoladę

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 2 lutego 2018 GODZ.: 19 - 23

 

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 2 lutego, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

 

Na tym wyjątkowym kursie Marco Ghia, prawdziwy znawca produktów włoskich, połączy trzy produkty, bez których prawdziwy Włoch nie mógłby się obyć – wino, ser i czekoladę. Szef kuchni, reprezentujący trzy włoskie konsorcja serowe w Polsce, nauczy Was jak parować 9 rodzajów sera z 6 doskonałymi włoskimi winami i 6 rodzajami czekolad najwyższej jakości. Marco opowie Wam o produktach, ich pochodzeniu, jakości, podpowie na co zwracać uwagę przy ich wyborze, a także pokaże jak wyśmienicie łączyć ze sobą ich smaki i aromaty. Chyba nikt nie ma wątpliwości, że połączenie sera z czekoladą i winem to eksplozja smaków!

Szef Akademii Kulinarnej Whirlpool dopilnuje, by każdy z uczestników kursu wyszedł z wielkim uśmiechem na twarzy. Produkty najwyższej jakości zapewni North Coast oraz Lindt, a dzięki sprzętowi do zabudowy marki Whirlpool ten plan powiedzie się na 100%.

Udostępnij11
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Sery:
  • Parmigiano Reggiano DOP 24 miesięczny
  • Gorgonzola dolce DOP
  • Gorgonzola piccante DOP
  • Mozzarella di bufala Campana
  • Taleggio DOP
  • Ricotta di Pecora Salata
  • Pecorino Toscano
  • Scamorza affumicata
  • Provolone
  • `Czekolada:
  • EXCELLENCE SEA SALT
  • EXCELLENCE ROASTED HAZELNUT
  • EXCELLENCE CHILLI
  • EXCELLENCE RASPBERRY
  • LINDT EXCELLENCE 78%
  • LINDT EXCELLENCE LIME
  • Wina:
  • VIANDANTE MONTECUCCO DOC SANGIOVESE RISERVA. WYTRAWNE. REGION TOSKANIA
  • TORRE ROSAZZA FRIULI COLLI ORIENTALI DOC REFOSCO DAL PEDUNCOLO ROSSO. WYTRAWNE. REGION FRIULI WENECJA JULIJSKA
  • VALPOLICELLA LINEA CLASSICA BERTANI. WYTRAWNE. REGION WENECJA EUGANEJSKA
  • VALPOLICELLA RIPASSO DOC. WYTRAWNE. REGION WENECJA EUGANEJSKA
  • DOCG BAROLO WYTRAWNE. REGION PIEMONT COSTA BUSSIA
  • AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOCG COLLEZIONE. WYTRAWNE. REGION WENECJA EUGANEJSKA
Udostępnij11
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra