Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool oraz magazyn “Kuchnia“, mają przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 29 lipca 2017, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul Mińska 25).
„Pomidory po włosku” to kolejne warsztaty będące wspólną inicjatywą magazynu „Kuchnia” i Akademii Kulinarnej Whirlpool. Wszystkim pasjonatom gotowania, ale również osobom, które stawiają pierwsze kroki w temacie kulinariów, proponujemy warsztaty, których tematem przewodnim będą pomidory. Szef Akademii Kulinarnej Whirlpool przygotował wyjątkowe menu na to spotkanie. Połączy włoskie klasyki ze świeżością sezonowych pomidorów. Marco opowie o różnych odmianach i pokaże jak przygotować proste, a jednocześnie pełne aromatu i smaku dania.
Więcej o pomidorach przeczytacie w lipcowym wydaniu magazynu „Kuchnia”.
Dobrą zabawę oraz pyszne dania gwarantują magazyn „Kuchnia” i Marco Ghia, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Menu:
- Pomidory cherry nadziewane sosem tuńczykowym
- Galaretka z pomidorów Pelati, chilli i bazylii z oliwą z oliwek extra virgin
- Spaghetti z kandyzowanymi pomidorami gałązkowymi
- Tarta Tatin z pomidorami daktylowymi i kozim serem
- Lody z pomidorów malinowych