Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 13 kwietnia 2019, od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory,ul. Mińska 25).
Ser Mozzarella to prawdziwa konkurencja dla polskiego twarogu. Kremowa, delikatna konsystencja i wszechstronne wykorzystanie. Mimo tego, że tego rodzaju ser ma ponad 15 g tłuszczu, a tym samym jest bardzo kaloryczny, nie powinniśmy się tego obawiać. Tego typu kwasy tłuszczowe są mocno zróżnicowane. Jednym z podstawowych jest kwas CLA, który pomaga spalać niekorzystny tłuszcz. Zapiszcie się na nasze warsztaty, a przekonacie się, jak ciekawe potrawy można zrobić z mozzarellą w roli głównej, aby umiejętnie wkomponować ją w codzienne menu! Czekamy na Was.
Zabierzcie ze sobą własne pojemniki na żywność. Kiedy coś zostanie ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać smakołyki do domów.
Włoskie inspiracje o wykorzystaniu mozzarelli w kuchni przekaże Wam Marco, świeże i pyszne sery dostarczy Galbani, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Bazyliowe macarons na słono – z mozzarellą Galbani i pomidorami
- Ciasto z aromatycznego chleba z mozzarellą Galbani
- Mozzarella Galbani nadziewana ragout warzywnym serwowana z chrupiącymi grzankami
- Czerwone tagliatelle w kremie z mozzarelli Galbani, pomidorów z szałwią i serem Grana Padano Galbani
- Cheesecake z mozzarelli Galbani z aksamitnym sosem czekoladowym