Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 26 stycznia 2019, od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Sezon na polskie pomidory trwa od kwietnia do października. Tylko wtedy mają najwyższe wartości odżywcze i najlepszy smak. Zimą, sięgamy więc po produkty przetworzone. Mogą one z powodzeniem zastąpić tymczasowy brak świeżych warzyw. Jeśli prawidłowo wybierzemy markę, możemy mieć pewność, że do ich produkcji użyte zostały wyselekcjonowane produkty, zebrane w najlepszym dla nich czasie – kiedy dojrzały w słońcu, odpowiedniej temperaturze i powietrzu. My już wybraliśmy! A dzięki kursowi poświęconemu gotowaniu dań z pomidorami chcemy przybliżyć Wam możliwości i rozwiązania, by nawet w niskim sezonie tak popularnych warzyw, móc cieszyć się ich właściwościami. Chrupiąca bruscchetta, wege kotleciki, policzki, a nawet lody – to tylko część pomysłów na pomidora. Zapraszamy po więcej!
Dobrą zabawę gwarantuje Marco Ghia, wachlarz wyboru pomidorów – Mutti, a w gotowaniu pomoże nowoczesne zaplecze kuchenne z innowacyjnymi oraz intuicyjnymi sprzętami do zabudowy z najnowszej linii W Collection – marka Whirlpool.
Menu:
- Zimowa bruschetta z pomidorami koktajlowymi ciliegini Mutti i świeżymi ziołami
- Śródziemnomorski „koktajl” z pomidorami z San Marzano Mutti, oliwą, kaparami i mozarellą
- Penne all'amatriciana z przecierem pomidorowym passata Mutti i świeżą bazylią
- Kotleciki z soczewicy w sosie pomidorowym Doppio concentrato Mutti
- Policzek wieprzowy z drobno krojonymi pomidorami Polpa Mutti
- Lody pomidorowe „ciliegini” Mutti z octem balsamicznym i kandyzowanym pomidorkiem