• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

POMYSŁ NA POMIDORA

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 26 stycznia 2019 GODZ.: 11:00 - 15:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 26 stycznia 2019, od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Sezon na polskie pomidory trwa od kwietnia do października. Tylko wtedy mają najwyższe wartości odżywcze i najlepszy smak. Zimą, sięgamy więc po produkty przetworzone. Mogą one z powodzeniem zastąpić tymczasowy brak świeżych warzyw. Jeśli prawidłowo wybierzemy markę, możemy mieć pewność, że do ich produkcji użyte zostały wyselekcjonowane produkty, zebrane w najlepszym dla nich czasie – kiedy dojrzały w słońcu, odpowiedniej temperaturze i powietrzu. My już wybraliśmy! A dzięki kursowi poświęconemu gotowaniu dań z pomidorami chcemy przybliżyć Wam możliwości i rozwiązania, by nawet w niskim sezonie tak popularnych warzyw, móc cieszyć się ich właściwościami. Chrupiąca bruscchetta, wege kotleciki, policzki, a nawet lody – to tylko część pomysłów na pomidora. Zapraszamy po więcej!

Dobrą zabawę gwarantuje Marco Ghia, wachlarz wyboru pomidorów – Mutti, a w gotowaniu pomoże nowoczesne zaplecze kuchenne z innowacyjnymi oraz intuicyjnymi sprzętami do zabudowy z najnowszej linii W Collection – marka Whirlpool.

Udostępnij6
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Zimowa bruschetta z pomidorami koktajlowymi ciliegini Mutti i świeżymi ziołami
  • Śródziemnomorski „koktajl” z pomidorami z San Marzano Mutti, oliwą, kaparami i mozarellą
  • Penne all'amatriciana z przecierem pomidorowym passata Mutti i świeżą bazylią
  • Kotleciki z soczewicy w sosie pomidorowym Doppio concentrato Mutti
  • Policzek wieprzowy z drobno krojonymi pomidorami Polpa Mutti
  • Lody pomidorowe „ciliegini” Mutti z octem balsamicznym i kandyzowanym pomidorkiem
Udostępnij6
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra