Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 7 marca 2020 od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Wśród smakoszy mięsa na pewno znajdują się także wielbiciele kiełbasek. Dają one szerokie możliwości wykorzystania, podania, przyprawienia i przyrządzenia. Czego więcej potrzeba w kuchni? Lekcja gotowania w naszej Akademii to niepowtarzalna szansa na to, by nauczyć się robić własne kiełbaski pod czujnym okiem Marco. Poznacie sprawdzone receptury z różnych stron świata, którymi będziecie mogli podzielić się z bliskimi, a może nawet zorganizujecie kiedyś kameralne warsztaty, gdzie – tak, jak u nas – bohaterką kulinariów stanie się domowa kiełbasa. Użyjemy różnego rodzaju mięs. Połączymy je z aromatycznymi ziołami i innymi składnikami, nadającymi tym potrawom ciekawy smak oraz zapach. Przybywajcie!
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Kiedy coś zostanie ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
W przygotowaniu domowych kiełbasek pomoże Wam Marco oraz intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Włoska kiełbaska z wątroby, karkówki wieprzowej, chili z pomarańczą i czosnkiem serwowana z bruschettą
- Chorwackie kiełbaski podawane z kwaśną śmietaną i domowym chlebem
- Grecka Loukaniko ze skórką pomarańczową i porem serwowana z cebulką, pomidorkami i kolendrą
- Irańska, pikantna kiełbaska z pomidorkami, kuminem oraz ziemniakami
- Tajskie Sai-Ua serwowane z ogórkiem, sałatą i prażonymi orzechami