• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

PRZEPISY ŚWIATA: GRUSZKI

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 16 października 2020 GODZ.: 19:00 - 23:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 15 października 2020r od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Gruszki przebyły bardzo długą drogę, aby znaleźć się dziś na naszych stołach. Do Europy przywędrowały z dalekiej Persji, a za sprawą Juliusza Cezara, jej uprawy rozprzestrzeniły się we wszystkich zakątkach Imperium Rzymskiego. Gruszki swoją popularność zdobyły dopiero na przełomie XVIII i XIX wieku, od tego czasu można wyróżnić ponad 50 rodzajów tego wyjątkowego owocu. Gruszki cenione są nie tylko za swój smak, ale również wyjątkowe wartości odżywcze i niską kaloryczność. Na warsztatach kulinarnych, Marco Ghia, zabierze Was w przepyszną podróż po smakach dań z dodatkiem gruszek. Lipcówka, Klapsa czy Konferencja? Która odmiana jest Waszą ulubioną?

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Włoskie risotto z gruszką, serem Taleggio ChNP, szałwią i octem balsamicznym
  • Angielski krem z ziemniaków, gruszki, grzybów i pasternaku
  • Koreańskie bulgogi z wołowiną, gruszką i imbirem
  • Scoones, czyli szkockie ciastko z karmelizowanymi gruszkami
  • Tost francuski z gruszkami w cynamonie i solonym anyżem

Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.

Różnorodne przepisy na gruszki przygotujecie z Marco, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.

 

WYTYCZNE DOTYCZĄCE UCZESTNICTWA W WARSZTATACH KULINARNYCH:

– obowiązuje dezynfekcja rąk płynem znajdującym się przy wejściu do Akademii. Płyny do dezynfekcji rąk znajdą Państwo również w toaletach i przy stanowiskach pracy;

– przed wejściem do Akademii mierzona jest temperatura. Osoby u których temperatura przewyższy 37,5 st C proszone są o powrót do domu;

– podczas warsztatów uczestnicy dzieleni są na małe grupy;

– podczas warsztatów obowiązuje nakaz noszenia maseczek ochronnych.

DODATKOWO:

Jeżeli przed warsztatami wystąpią u Państwa następujące objawy: kaszel, katar, ból gardła lub podwyższona temperatura – prosimy o pozostanie w domu i kontakt mailowy.

Informujemy, iż po każdych warsztatach przeprowadzana jest dezynfekcja naszej Akademii.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra